مصائب تغییر ساعت فعالیت مدارس برای والدین
هم ماشین: هم ماشین: سال تحصیلی 1402-1401 از امروز بصورت رسمی شروع و در مدارس به روی دانش آموزان گشوده شد؛ والدین فرزندانشان را به مدرسه سپردند و باوجود این که از بازگشایی حضوری مدارس راضی هستند اما گلایه هایی نسبت به «تغییر ساعت فعالیت مدارس استان تهران» دارند.
به گزارش هم ماشین به نقل از ایسنا، امروز صبح، حال وهوای دانش آموزان به ویژه دبستانی ها در اطراف مدارس، دیدنی بود؛ بسیاری خوشحال بودند، می خندیدند و با دوستان مجازی و غیرمجازی شان دیدار تازه کرده بودند، برخی اخم به چهره داشتند و بعضی هاشان با چشم های پف کرده، دست مادر خودرا می کشیدند که به خانه بروند و باردیگر بخوابند.
سال تحصیلی جدید با همه محاسن، خوبی ها، ضعف ها و مشکلاتی که مدارس دارند، شروع شده است. با چند نفر از والدین که مقابل مدارس ایستاده و منتظر باز شدن در مدرسه هستند، صحبت می کنم، تقریباً همه آنها از بازگشایی حضوری مدارس رضایت دارند؛ یکی از آنها می گوید: «فرزندم در دوسالی که خانه بود تنبل شده، برای انجام تکالیفش، مشقت می کشیدم، پای درس نمی نشست و باید به زور از خواب بیدارش می کردم ولی حالا خوشحالم که مدارس باز شده و دخترم باردیگر به نظم سابق برمی گردد و باری از روی دوشم برداشته می شود.»
اما چند نفر از والدین از تغییر ساعت مدرسه های تهران گلایه دارند و می گویند شاغل هستند و برای آوردن فرزندشان به مدرسه و رفتن به محل کار گرفتار مشکل خواهند شد. یکی از مادران در اینباره می گوید: « سه سال قبل و زمانی که مدارس باز بودند من فرزندم را ۷: ۳۰ بامداد به مدرسه می آوردم و خودم را تا ۸ بامداد به محل کارم می رساندم. می گویند ساعت کار ادارات هم شناور شده، اما بطور کلی تنظیم ساعت رفت و برگشت برایم مشکل است و مشمول محل کار من که خصوصی است، نمی گردد.»
وی ادامه می دهد: «از ۷: ۳۰ بامداد آمده ام و پشت در مدرسه ایستاده ام و گفتم شاید درِ مدرسه را زودتر باز کنند، اما گفتند فعالیت مدرسه از ۸: ۳۰ بامداد آغاز می شود. اگر این اتفاق ادامه داشته باشد نمی دانم باید چه کنم.»
یکی دیگر از والدین نیز می گوید: من باید بامداد زود به محل کارم بروم، اگر این رویه ادامه پیدا کند مجبور می شوم برای فرزندم سرویس بگیرم، که آن هم در عمل، شدنی نیست، بغیر از هزینه بر بودن آن، نمی توانم دخترم را یک ساعت در خانه تنها بگذارم تا سرویس به دنبالش بیاید. متاسفانه در چنین تصمیماتی، به شرایط و وضعیت مادران شاغل توجهی نمی کنند. من یک پسر دبیرستانی و یک دختر دبستانی دارم؛ مدرسه شان نزدیک هم است، قبلا هر دو را با هم به مدرسه می رساندم و به سرکار می رفتم، ولی حالا نمی دانم با این اختلاف یک ساعته باید چه کنم.»
ساعت رسمی فعالیت مدارس برمبنای قانون چگونه است؟
اما ساعت رسمی فعالیت مدارس در قانون چگونه است؟ مدیریت زمان آموزش یا تقویم آموزشی مدارس همچون مؤلفه های مهم برنامه ریزی آموزشی و تربیتی به حساب می آید که تأثیر زیادی بر کیفیت نظام تعلیم و تربیت می گذارد. ضمن آنکه بروز حوادث پیش بینی نشده چون آلودگی هوا در کلانشهرها، بارش سنگین برف، یخبندان، وقوع سیل، زلزله و نظایر آن، ضرورت اصلاح تقویم آموزشی را دوچندان می کند.
وجود اقلیم های متفاوت در سرزمین پهناور ایران، اتخاذ تصمیمات آموزشی یکسان برای همه مناطق کشور را ناممکن می کند. کشور ایران به علت عوامل مختلفی ازجمله وجود اقلیم های مختلف با تفاوت دمای بیش از ۴۵ درجه سانتی گراد، پهناور بودن در راستای عرض جغرافیایی (شرقی - غربی) و به تبع آن تفاوت قابل توجه در ساعات طلوع و غروب خورشید، وجود مناطق کوهستانی، ساحلی، بیابانی، جنگلی و فراوانی وقوع حوادث طبیعی همچون زلزله و سیل تا برف و یخبندان و مسئله جدید آلودگی فصلی هوا، دارای شرایط منحصربه فردی است که در کمتر کشوری دیده می شود.
این تنوع ساعات، کار و فعالیت مردمان هر منطقه را متناسب با شرایط تغییر داده، پس لازم است برنامه های آموزشی و تقویم آموزشی مدارس در عین تبعیت از چارچوب های کلان برنامه درسی ملی، برای انطباق با این شرایط تا حدی منعطف و سیال باشند. همانگونه که در دوره شیوع بیماری کرونا نیز مدارس مناطق مختلف کشور به علت تفاوت های اقلیمی در رویارویی با این ویروس، شرایط متفاوتی داشتند و آنرا تجربه کردند که عملاً اتخاذ تصمیمات یکسان برای همه مناطق کشور را ناممکن کرد.
زمان آموزش در اسناد بالادستی از حیث اجرا اینگونه است: زمان فعالیت کلاسی و آموزشی مدارس در همه نقاط کشور از آغاز مهرماه تا اختتام اردیبهشت ماه است. بنا بر بررسی های انجام شده ساعات کار مدارس دوره های مختلف تحصیلی در مناطق مختلف کشور بصورت یکسان و بصورت زیر است:
ساعات شروع فعالیت مدارس نوبت بامداد در همه نقاط کشور و همه دوره های تحصیلی عموماً از ۷: ۳۰ تا ۸ بامداد و ساعات اختتام فعالیت مدارس، بسته به یک نوبته یا دو نوبتِ مدارس، متفاوت و از ۱۲: ۱۰ تا ۱۳ است.
مدارس ابتدایی نوبت بامداد ۷: ۳۰ دقیقه تا ۱۲: ۱۰ دقیقه و در نوبت عصر ۱۲: ۳۰ دقیقه تا ۱۷: ۰۵ دقیقه است.
مدارس متوسطه یک نوبته ۷: ۳۰ دقیقه تا ۱۳: ۱۰ دقیقه است و مدارس متوسطه دو نوبته در نوبت بامداد ۷: ۳۰ دقیقه تا ۱۲: ۴۰ دقیقه و در نوبت عصر ۱۳ تا ۱۸ است.
تصمیم استانداری تهران برای تغییر ساعت فعالیت مدارس
لزوم توجه به دغدغه والدین
به گزارش هم ماشین به نقل از ایسنا، ۲۲ شهریورماه جاری بود که محسن منصوری، استاندار تهران از شناورسازی دو ساعته فعالیت ادارات شهر تهران با هدف کاهش پیک ترافیکی مهرماه آگاهی داد و اظهار داشت که آغاز به کار ادارات و سازمان های شهر تهران از ساعت ۷ تا ۹ بامداد بصورت شناور در نظر گرفته شده و مطابق این مصوبه تغییری در میزان حضور کارمندان در طول روز مطابق ضوابط و مقررات در محل کار ایجاد نخواهد شد.
به گفته وی، ساعت فعالیت مدارس نیز در شیفت بامداد مقاطع متوسطه ۷: ۳۰ و مقاطع ابتدایی شهر تهران ۸: ۳۰ در نظر گرفته شده است. این مصوبات برای مهرماه اعمال و بازخورد آن مبنای تصمیمات بعدی خواهد بود.
اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران نیز اعلام نمود که ساعت شروع به کار همه مدارس شهر تهران مطابق با مصوبه اعلام شده از طرف استانداری تهران است. براین اساس، همه مدارس شهر تهران موظف به رعایت مصوبه استانداری تهران درباب ساعات کار مدارس هستند. طبق مصوبه مذکور، ساعت کار مدارس ابتدایی از۸: ۳۰ بامداد تا ۱۲: ۳۰ ظهر و ساعت آموزش مدارس متوسطه ۷: ۳۰ بامداد شروع می شود. همین طور ساعت مدارس دو شیفته تهران، بدون کسر ساعت آموزشی رأس ساعت ۱۳: ۱۵ خواهد بود.
همه ساله، روزهایی از سال، مدارس کشور به علل مختلف به تعطیلی کشانده می شوند. طی چندسال اخیر، مباحث مختلفی از طرف دست اندرکاران و کارشناسان امر برای تغییر و اصلاح تقویم آموزشی مدارس مطرح شده، اما هیچ کدام به سرانجام مشخصی نرسیده اند.
در تصمیم اخیر استانداری تهران، ساعت شروع فعالیت قانونی مدارس ابتدایی در تهران با هدف کاهش بار ترافیکی تغییر نمود. مجتبی شفیعی، معاون حمل و نقل شهرداری تهران بامداد امروز با اشاره به اینکه پیش بینی می شود با شروع سال تحصیلی و بازگشایی مدارس، ترافیک حدود ۳۰ درصد افزایش یابد می گوید: در حوزه مدیریت سفر اتفاق خوبی رخ داده که بوسیله دولت مورد پیگیری قرار|گرفت و آن، منعطف بودن ساعت کار بود که شامل دستگاههای عمومی و دولتی است چونکه مطالعات ترافیکی نشان داد شناور شدن ساعت کار تا ۲۲ درصد می تواند پیک ترافیک را کم کند البته به شرطی که بطور کامل اجرائی شود.
با وجود آنکه به نظر می آید تصمیم اتخاذ شده می تواند در صورت اجرای کامل در کنترل بار ترافیکی مهرماه موثر واقع شود و این تغییر ساعت نیز بصورت آزمایشی در مهرماه اجرا و بعد از بررسی نتایج درباره ی ادامه آن تصمیم گیری می شود، لازم است در صورت تصمیم برای ادامه این مصوبه، به دغدغه های والدین نیز در این حوزه توجه گردد.
منبع: hammashin.com
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب