معاون وزارت راه در گزارش هم ماشین تشریح كرد

سال ۹۹ سال رونق مسكن سازی

سال ۹۹ سال رونق مسكن سازی هم ماشین: معاون مسكن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در آخر ثبت نام طرح ملی مسكن، جزئیات ساخت و ساز امسال را تشریح نمود.



محمود محمودزاده در گفت و گو با خبرنگار مهر با اعلان اینكه ثبت نام طرح ملی مسكن به انتها رسید، و وارد فاز اجرا و ساخت و ساز شده ایم، درباب علت طولانی شدن پروسه ثبت نام این طرح اظهار داشت: مرحله اول ثبت نام را از ۱۸ آبان تا ۳۰ آذر سال قبل به انتها رساندیم كه ۲۴۰ هزار نفر نام نویسی كردند؛ اما قرار شد به دستور وزیر راه و شهرسازی، قرار شد ثبت نام در مرحله دوم برای آن دسته از افرادی كه نتوانستند در مرحله اول نام نویسی كنند، صورت گیرد كه این اتفاق از ۱۷ اسفند ۹۸ رخ داد كه مرحله دوم در ۹ روز انجام گرفت.
وی افزود: در این مرحله، ثبت نام را پیامكی كردیم تا كسانی كه اینترنت ندارند، از منزل خارج نشوند و با ارسال كد ملی سرپرست خانوار به سامانه پیامكی، بتوانند نام نویسی كنند كه این اتفاق با استقبال گسترده متقاضیان مواجه شد؛ به شكلی كه ۷۰ درصد متقاضیان با ارسال پیامك ثبت نام كردند. در این ۹ روز همه ۳۱ استان نام نویسی كردند و برخی استانها هم توانستند ظرفیت جدید ایجاد كنند كه اگر كسی از ثبت نام جا ماند، بتواند در این طرح تقاضای خودرا به وزارت راه و شهرسازی ارسال نماید.
احتمال افزایش ظرفیت به بیش از ۴۰۰ هزار واحد
معاون مسكن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی درباره نحوه پایش و غربالگری متقاضیان اشاره كرد: قرار نیست همه كسانی كه ثبت نام می كنند، پذیرش شوند؛ ظرفیتی كه داریم حول و حوش ۴۰۰ هزار نفر است كه برمبنای شاخص هایی كه اعلام می نماییم، افراد واجد شرایط، اولویت بندی خواهند شد؛ در حد ظرفیتی كه زمین داشته باشیم، متقاضیان را پوشش می دهیم اگر هم از ۴۰۰ هزار نفر بیشتر شد، فاكتورهای اولویت بندی را سخت گیرانه تر اعمال خواهیم كرد؛ اما ممكنست در بعضی از شهرها بتوانیم ظرفیت جدید ایجاد نماییم.
ساخت برخی پروژه های مسكن ملی شروع شده / امسال، ‏‬جهش تولید در بخش مسكن داریم
وی درباره انتقاد برخی انبوه سازان از عدم همكاری وزارت راه و شهرسازی با سازندگان اظهار داشت: انبوه سازان مشكلی برای اجرای طرح ملی مسكن ندارند؛ قسمتی از اجرا با بنیاد مسكن، ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، شركت عمران شهرهای جدید و… است كه بعضاً برخی پروژه ها شروع شده است؛ ساخت و ساز نیز به سازندگان واگذار شده؛ بدین سبب مشكلی با قراردادهای جاری وزارت راه و شهرسازی نخواهند داشت.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به نامگذاری امسال بعنوان سال جهش تولید، به تلاش وزارت راه و شهرسازی برای تحقق این شعار در بخش مسكن اشاره و اظهار نمود: هم اكنون به سبب انتشار ویروس كرونا، ممكنست برخی پروژه ها متوقف شده یا با كندی در حال اجرا باشند؛ اما با برطرف شدن چالش كرونا، شاهد یك حالت انفجاری در حوزه ساخت و ساز خواهیم بود.
به گفته دبیر شورای عالی مسكن، وزارت راه و شهرسازی در نظر دارد برای تحقق شعار جهش تولید در بخش مسكن، از تمام ظرفیت های بخش های دولتی، نهادهای حاكمیتی و همین طور بخش خصوصی برای افزایش تولید مسكن استفاده نماید تا طرح ملی مسكن در اجرا با مشكل مواجه نشود.
اجرای مسكن ملی مانند مسكن مهر، فرسایشی نمی شود
محمودزاده درباب احتمال فرسایشی شدن طرح ملی مسكن مانند طرح مسكن مهر اشاره كرد: استان هایی كه در مسكن مهر، برنامه ریزی درستی كرده و متقاضیان نیز آورده های خودرا بموقع پرداخت كردند، پروژه ها در موعد مقرر عملیاتی شد؛ بانك مسكن نیز تسهیلات را در زمان مورد نظر پرداخت كرده بودند ما هیچ موردی نداشتیم كه بانك به تعهداتش عمل نكند؛ بدین سبب اگر در طرح ملی نیز متقاضیان در زمان مقرر به انجام تعهدات خود عمل كنند، پروژه ها طولانی نخواهد شد؛ به خصوص كه پروژه های مسكن ملی مانند مسكن مهر، بزرگ مقیاس نیست.
وی افزود: ساختمان ها از نظر فنی یك و نیم تا دو سال قابل راه اندازی هستند؛ اما اینكه منابع مالی آنها بموقع تامین اعتبار شود، به آورده متقاضیان بستگی دارد؛ همین مشكل در مسكن مهر هم رخ داد و برخی متقاضیان بموقع آورده های خودرا واریز نكردند كه متأسفانه زیان آن به كل متقاضیان پروژه وارد شد.
اگر متقاضی دو قسط از آورده های خودرا ندهد، سلب امتیاز می شود
معاون وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این پرسش كه به جهت اینكه اشتباه مسكن مهر، در مسكن ملی تكرار نشود، چه راهكاری دارید؟، اشاره كرد: در قراردادها میان متقاضی و مجری، بندی وارد كرده ایم كه اگر متقاضیان، دو قسط خودرا ندهند، بلافاصله با متقاضی دیگری جایگزین می شوند و از فهرست های ذخیره، متقاضی جدیدی معرفی خواهد شد.
قیمت هر واحد مسكن ملی بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان
وی درباره تعداد اقساط آورده های مردمی اظهار داشت: رقم دقیقی تعیین نشده و پروژه به پروژه تعداد اقساط آورده ها متفاوت می باشد كه در قرارداد مستقیم مردم با پیمانكار در هر پروژه ذكر می شود. بسته به پیشرفت پروژه، به متقاضیان رقم آورده ها در هر مرحله اعلام می شود. از همین رو نمی توان رقم مشخصی برای كل پروژه ها مشخص كرد. مثلاً در بعضی استانها مصالح سهل الوصول تر و قیمت تمام مصالح پایین تر است اما در بعضی استانها ممكنست مصالح گران تر برای سازنده دربیاید. اعدادی كه در بعضی رسانه ها ذكر شده، همگی به صورت مثال است نه واقعی.
محمودزاده قیمت تمام شده احتمالی و ناخالص ساخت مسكن ملی به نرخ امروز را بین ۲.۵ تا ۳ میلیون تومان در هر متر مربع عنوان و اظهار نمود: اگر فرض كنید، یك واحد ۷۵ متری مفید ساخته شود، با مشاعات آن، به صورت ناخالص به ۱۰۰ متر مربع می رسد كه حول و حوش ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان نرخ تمام شده آن خواهد بود.


منبع:

1399/01/19
23:03:27
5.0 / 5
3091
تگهای خبر: آب , تولید , راه اندازی , ساخت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
© تمامی حقوق معنوی سایت هم ماشین محفوظ و کپی برداری ممنوع می باشد.
    استفاده از مطالب سایت هم ماشین با ذکر نام و لینک منبع مجاز است.