از ساماندهی دكل های مخابراتی در تهران تا تاثیرات دكل های مخابراتی بر شهروندان

از ساماندهی دكل های مخابراتی در تهران تا تاثیرات دكل های مخابراتی بر شهروندان هم ماشین: موضوع تجمیع دكل های مخابراتی در شهر تهران و تاثیر امواج این دكل های مخابراتی بر روی سلامت شهروندان در نشستی تخصصی با حضور نمایندگان دستگاه های مرتبط در حوزه ارتباطات رادیویی بررسی گردید.


به گزارش هم ماشین به نقل از ایسنا، علی گورانی مسئول بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت در نشست تخصصی بررسی عملكرد شركت ارتباط مشترك شهر و تشریح فعالیتهای جاری در مورد ساماندهی دكل های مخابراتی در تهران اظهار داشت: اگر مقرر است رفتارها تغییر كند باید افكار را تغییر دهیم. پدیده جهانی شدن یكی از مزیت هایی كه به همراه دارد این است كه حجم عظیم اطلاعات در زمان كوتاهی به افراد منتقل می شود. هم زمان با پیشرفت تكنولوژی مهاجرت انسان ها از فضای باز به بسته اتفاق افتاده و بیشتر از 90 درصد زندگی ما در فضای بسته در جریان است.
وی ادامه داد: این مهاجرت پدیده شومی در حوزه سلامت به انسان ها تحمیل كرده به شكلی كه آلوده ترین محل های زندگی ما خانه های ما شده است. یكی از آلاینده ها در اطراف انسان ها همین آلاینده های حوزه ارتباطات الكترونیك است پس باید ابتدا به تعریف مشتركی در مورد مشكلات این حوزه دست پیدا نماییم و در مرحله بعد به دنبال راهكارهای حل معضلات باشیم.
وی افزود: البته برخی باورهای غلط نیز در این میان رواج پیدا كرده كه سبب افزایش استرس در زندگی انسانی است كه به دنبال بهره گیری از تكنولوژی های نوین است، به شكلی كه گاهی این دفعه روانی بسیار مخرب است.
گورانی در ادامه با اشاره به اینكه به همریختگی گسترده ای در استقرار دكل ها در كشور و خصوصاً تهران وجود دارد كه بدون شك باید نسبت به ساماندهی آنها اقدام نماییم اظهار داشت: این مورد از ابعاد مختلفی همچون زیبایی بصری باید مورد توجه قرار گیرد. آن چه كه بعنوان مقدار انرژی در پرتوهای مورد استفاده كشور مدنظر است این است كه این موارد از استانداردها پایین تر هستند و خطرآفرین نیستند اما گاهی بار روانی اخبار انتشار یافته در این حوزه موضوع بسیار مخرب است. مثلا سازمان جهانی بهداشت اعلام نموده برخی افراد در مقابل این امواج آلرژی دارند اما این به معنای خطرآفرین بودن این پرتوها برای همه شهروندان نیست. باید آموزش های كاملی در این عرصه به شهروندان داده شود و سنجش انرژی پرتوها باید با ابزارها و شیوه های مختلف و به روز در كشور صورت گیرد.
به گزارش هم ماشین به نقل از ایسنا، عباس رحیمی خوشمكانی نماینده سازمان انرژی اتمی نیز در این جلسه با اشاره به این كه در كشور ما در حوزه انتشار امواج دو نهاد سازمان انرژی اتمی و سازمان تنظیم مقررات رادیویی بیشترین درگیری را دارند اضافه كرد: در حوزه سازمان انرژی اتمی از ورود تجهیزات ارتباطاتی تا تدوین ضوابط و مقررات مورد توجه قرار می گیرد و اقدامات گسترده ای در این عرصه ها انجام شده است. هم اكنون تمام اپراتورهای كشور زیر نظر سازمان انرژی اتمی هستند و تمامی شكایات در این عرصه توسط این سازمان مورد بررسی قرار می گیرد و در حقیقت اشراف نسبی در حوزه ایمنی تششعات كشور وجود دارد.
نماینده سازمان انرژی اتمی تصریح كرد: در خیلی از كشورهای پیشرفته سیاست به سمت كاهش این امواج است كه در كشور ما نیز همین سیاست دنبال می شود و دلیل آن نیز شاید این باشد كه امكان دارد در دهه های آینده مواردی در حوزه بهره گیری از این فناوری ها پیش بیاید.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود با تاكید بر این كه آنتن ها در سطح شهر بر طبق محاسبات دقیق و سنگینی نصب می شود اضافه كرد: متاسفانه گاهی بعد از نصب یك دكل ساخت و سازهای در اطراف آن صورت می گیرد كه این آنتن را در مجاورت ساختمان ها قرار می دهد و این مورد سبب بروز استرس و نگرانی برای شهروندان می شود. بدون شك در حوزه ارتباطات ما به تكنولوژی بعنوان زیر ساخت نیازمندیم. پس سازمان های مذكور باید پای كار بیایند و برای مشكلات موجود راهكارهای مناسب تدوین كنند اساسا سازمان انرژی اتمی نظارت لازم را در این عرصه انجام می دهد و پایش ها نیز توسط سازمان تنظیم مقررات رادیویی صورت خواهد گرفت.
به گزارش هم ماشین به نقل از ایسنا، مسعود نفیسی معاون فنی شركت ارتباط مشترك شهر نیز با اشاره به انجام مطالعات تطبیقی میان ایستگاه های رادیویی موجود در تهران با شهرهای مختلف جهان اظهار داشت: باید اثرات الكترونیكی ناشی از گوشیهای همراه با ایستگاه های رادیویی كاملا از هم تفكیك شود. اظهارنظر سازمان جهانی بهداشت نیز در مورد این دو پدیده بسیار با یكدیگر متفاوت می باشد.
وی ادامه داد: اساسا درجایی كه ترافیك مخابراتی وجود دارد برای ارتباطات مجبور به بهره گیری از ایستگاه های رادیویی هستیم. اما برای اظهار نظر در مورد تاثیرات ایستگاه های رادیویی بر سلامت باید به مراجع و مستندات دقت كنیم.
وی افزود: اساسا پرتوكاران یعنی كسانی كه كارشان با آنتن و دستگاه های الكترومغناطیسی است پرتوگیری متفاوتی با شهروندانی كه در معرض پرتوها هستند دارند. پس باید این دو گروه نیز به صورت مجزا و با در نظر گرفتن شرایطشان مورد بررسی قرار گیرند. آن چه كه با اتفاق نظر در مقالات و توسط كارشناسان مطرح می شود فاصله استفاده گوشی از بدن انسان ها است كه بارها مورد تاكید قرار گرفته این مورد متفاوت از پرتوهایی است كه توسط ایستگاه های رادیویی و با فاصله های استاندارد به شهروندان می رسد.
معاون فنی شركت ارتباط مشترك شهر با اشاره به این كه ارتباطات بیسیم یعنی ارتباط میان گوشیهای همراه و ایستگاه های رادیویی امری اجتناب ناپذیر است اضافه كرد: اساسا فیبر نوری نمی تواند جایگزین ارتباطات بیسیم شود اما در تهران تجمیع دكل ها سال هاست شروع شده و امیدواریم روز به روز سرعت تجمیع آنها در شهر تهران بیشتر شود.




منبع:

1398/10/25
19:51:56
5.0 / 5
4876
تگهای خبر: آلاینده , ابزار , ایمنی , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
© تمامی حقوق معنوی سایت هم ماشین محفوظ و کپی برداری ممنوع می باشد.
    استفاده از مطالب سایت هم ماشین با ذکر نام و لینک منبع مجاز است.