وزیر راه و شهرسازی مطرح كرد
تجارت ۴۴ میلیون دلاری ایران و قرقیزستان
به گزارش هم ماشین وزیر راه و شهرسازی از امضای تفاهمنامه همكاری ایران و قرقیزستان برای تعیین ترانزیت ریلی كالا و تعرفه تجارت ترجیحی دو كشور اطلاع داد.
به گزارش هم ماشین به نقل از مهر، محمد اسلامی امروز در «پانزدهمین كمیسیون همكاریهای اقتصادی ایران و قرقیزستان»، با اشاره به اینكه برگزاری این كمیسیون ها برای توسعه روابط اقتصادی دو كشور است، اظهار داشت: هیچ محدودیتی برای توسعه روابط دوجانبه نداریم و هم اكنون ارتباطات سیاسی دو كشور، دوستانه بوده و در بالاترین سطح قرار دارد كه زمینه را برای توسعه روابط اقتصادی هموار می كند.
وی با بیان این نشست، پانزدهمین كمیسیون مشترك ایران و قرقیزستان به حساب می آید، اضافه كرد: مبنای حقوقی همكاریهای این دو كشور، سند همكاری ۱۰ ساله ای است كه سال ۲۰۱۶ میان رؤسای جمهور ایران و قرقیزستان به امضاء رسید.
وزیر راه و شهرسازی افزود: امضای موافقتنامه تعرفه تجارت ترجیحی میان ایران و اتحادیه اوراسیا كه قرقیزستان یكی از اعضای این اتحادیه است، روابط دو كشور را وارد فاز جدیدی می كند.
به گفته اسلامی، این تعرفه تجارت ترجیحی می تواند تسهیل كننده ارتقای سطح روابط دو كشور باشد.
در ادامه این نشست، «جانات بیشن اوف» وزیر حمل و نقل و راه قرقیزستان با اشاره به اینكه امروز پانزدهمین جلسه كمیسیون مشترك همكاریهای اقتصادی ایران و قرقیزستان را برگزار كردیم، تصریح كرد: در این نشست درباره مسائلی كه در نشست چهاردهم در مورد آنها به تفاهم رسیدیم، مذاكره شد.
وی افزود: مسائل حل نشده ای میان دو كشور وجود دارد كه باید برطرف شود تا روابط خویش را با ایران گسترش دهیم.
وزیر حمل و نقل و راه قرقیزستان خاطرنشان كرد: در جلسه امروز مسائل فی درخلال دو كشور را هم مطرح كردیم كه اساس خوبی برای برقراری روابط تنگاتنگ میان فعالان كسب و كار دو كشور پایه گذاری خواهد بود.
به گزارش هم ماشین به نقل از مهر، محمد اسلامی در حاشیه این اجلاس در جمع خبرنگاران با تاكید بر اینكه اراده رهبران دو كشور بر توسعه همكاری ها است، اظهار داشت: مذاكرات ما مبنای شتاب دهنده دارد تا در انتها اجلاس، تفاهمنامه های مشخصی را امضاء نماییم.
وی با اشاره به وجود سند تفاهمنامه همكاری ۱۰ ساله دو كشور با عنوان «مبنای حقوقی تفاهمنامه ها» اضافه كرد: قرقیزستان عضو اتحادیه اوراسیا است كه می توانیم تعرفه ترجیحی گمركی با آنها امضاء نماییم.
اسلامی خاطرنشان كرد: هم اكنون ۴۴ میلیون دلار حجم مبادلات دو كشور است ضمن اینكه قرقیزستان فرصت مناسبی برای صادرات خدمات فنی و مهندسی بویژه در حوزه راهسازی است.
وزیر راه و شهرسازی تصریح كرد: قرقیزستان كشور محصور در خشكی است كه می تواند از بنادر ما استفاده نماید. بنا داریم تا در این اجلاس و كمیسیون مشترك با حضور كارشناسان و مقامات ارشد دو كشور، تعرفه ای برای ترانزیت كالا میان دو كشور امضاء نماییم كه اسناد این تفاهمنامه نهایی شده و فردا به امضاء می رسد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب