درخواست كمك الویری از رئیسی: جلوی تسویه حساب های جناحی را بگیرید

درخواست كمك الویری از رئیسی: جلوی تسویه حساب های جناحی را بگیرید هم ماشین: رئیس شورای عالی استان ها بر همكاری دولت، مجلس و شوراها درباب ایجاد درآمدهای پایدار مدیریت شهری تاكید نمود.


به گزارش هم ماشین به نقل از ایسنا، مرتضی الویری در بیستمین اجلاس عمومی شورای عالی استان ها اظهار داشت: روزهایی كه بر اثر تروریست اقتصادی آمریكا و نقص تعهدات و توافقات برجامی شرایط دشوار معیشتی به مردم تحمیل شده است، افزایش اعتماد عمومی نسبت به سیاست گذاری های نظام و ارتقای مشاركت جمعی و همدلی تمام آحاد جامعه برای خروج از این شرایط امری ضروری و مستلزم چاره اندیشی است.
وی ادامه داد: شوراها بعنوان وسیع ترین جمع برآمده از انتخاب تمامی اقشار جامعه با حدود ۱۲۰ هزار عضو بزرگترین سرمایه اجتماعی هستند كه می توان حلقه وصل حاكمیت با عموم مردم در تمامی لایه ها و سطوح و در گستره استان، شهرستان، بخش، شهر و روستا باشند و با افزایش اعتماد عمومی و مشاركت جمعی در تصمیم گیری ها و اقدامات نقش آفرینی اساسی در حكمروایی شایسته باشند.
وی افزود: در دولت اصلاحات فصل مهمی از قانون اساسی احیا و اجرا شد و اینك با گذشت بیشتر از دو دهه از اجرای اصول شوراها این نهاد عمومی به درختی بارور تبدیل گشته است. در شرایط كنونی نیز شاهد تلاش هایی برای ارج گذاشتن حقیقی به مشاركت بیشتر مردم هستیم. عضویت نماینده شوراها در شورای برنامه ریزی هر یك از استان ها اتفاق مباركی است و البته وظیفه ای بزرگ بر دوش ماست كه تمام همت و تلاش خودرا به كار ببندیم تا با مشاركت و ایفای نقش مؤثر در پروسه برنامه ریزی استانی و در نظر گرفتن مقتضیات محلی امكان تحقق منفعت عمومی را بیشتر از پیش فراهم نماییم.
رئیس شورای عالی استان ها اشاره كرد: باید با استفاده از بدنه كارشناسی و بهره مندی از نظرات و متخصصان استانی همكاری بیشتری در كارگروه های برنامه ریزی شورای برنامه ریزی استان ها داشته باشیم و تجربیات محلی و استانی را در این زمینه با هم به اشتراك بگذاریم. علاوه بر ظرفیت های خوبی كه قانون و بخشنامه ها جهت استفاده از ظرفیت شورا پیش بینی و تعهد كرده است مهمتر از آن نگاه و رویكرد مدیران استانی، شهرستانی و بخشی به توانمندی های شوراهاست. استانداران، فرمانداران و بخشداران با عنایت به ارتباط اعضای شورا با پیكره جامعه با سهیم كردن آنها در تصمیم گیری ها در واقع از این گنجینه مردمی برای توسعه و تعالی استان بهره مند خواهند شد.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اینكه با در نظر گرفتن گستره عظیم جغرافیایی، تعداد كثیر و متنوع اعضای شوراها و نوپا بودن این نهاد بااینكه امكان بروز خطا و قصور وجود دارد اضافه كرد: نباید این خطاهای محدود را به پای كلیت شوراها نوشت و به بهانه آن این سرمایه اجتماعی را تضعیف كرد. معتقدم باید با آموزش، نظارت مستمر و بازرسی متناوب ضریب خطای شوراها را به حداقل برسانیم و همین طور با برخورد قانونی با معدود تخلفات به وجود آمده از این نهاد و اصل مشاركت مردم صیانت نماییم. از قوه قضائیه و خصوصاً ریاست آن كه با شعار تحول و بهبود سكان این قوه را در دست گرفته اند می خواهم كه در این مهم یاور شوراها باشند و عرصه را برای تسویه حساب های جناحی و برخوردهای سلیقه ای و غیر مرسوم ببندند همین طور با عنایت به جایگاه رفیع شوراها در قانون اساسی حرمت و منزلت این نهاد عمومی مردمی را بیشتر از پیش پاس داشته و تقویت نمایند.
وی افزود: بعنوان یك نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی و با تاكید بر اصول قانون اساسی از همكارانم در قوه مقننه درخواست می كنم با عنایت به آنكه مجلس شورای اسلامی نهادی ملی برای قانونگذاری ملی است این مهم را اصل قرار داده و فرصت و مجال نقش آفرینی و تصمیم گیری در سطوح محلی را به پارلمان های محلی كه شوراها هستند داده و با تدوین اصلاح قوانین در رابطه با شوراها اصول تمركز زدایی و یكپارچگی سرزمینی در اداره كشور تسهیل كند.
الویری اشاره كرد: از مهمترین اصول اداره شهر تلاشی همه جانبه برای تأمین منابع پایدار می باشد كه سبب پیش گیری از شهر فروشی و تاراج روستاها شده و زمینه تدوین برنامه های میان مدت و طولانی مدت را فراهم می آورد. مالیات بر ارزش افزوده تنها قسمتی از این منابع پایدار می باشد اما توقف بسندگی در آن سبب خسران در مدیریت شهرها و روستاها شده و خلاقیت و نوآوری برای درآمدآفرینی پایدار شهروند محور را مضحك می كند.
رئیس شورای عالی استان ها با تاكید بر همكاری مجلس، دولت و شوراها درباره درآمد پایدار برای اداره شهرها، اظهار داشت: موضوعی كه سال هاست بعنوان مشكل اصلی حاكمیتی شمرده می شود همین درآمد پایدار شهرهاست. نمایندگان ارجمند جداسازی اختیارات و منابع از یك سازمان و اتصال آن به شهرداری ها را نمی پذیرند. ناگزیریم برای بهره وری بیشتر، همكاری و هماهنگی بیشتری در اداره امور داشته باشیم. امیدواریم كه بار دیگر بتوانیم مشتركا بر روی این مساله تمركز نماییم و نقصها مسیر پیشین را رفع نماییم تا ضمن رفع نگرانی ها، دولت و نمایندگان مجلس منفعت شهروندان را بیشتر از پیش تأمین كنند. در این رابطه لازم است اعضای شورای عالی استان ها با اصلاح قانون شوراها كه در دستور كار است این مهم را پیگیری كند.
وی ادامه داد: ایران سرزمین زلزله خیز و پر بحران است. همواره شهرها و روستاهای كشور در معرض انواع بحران های محیطی هستند. زلزله اخیر خوزستان، سیل استان های گلستان، كردستان، كرمانشاه، مازندران و ریزگردها در سیستان و بلوچستان، آتش سوزی جنگل های بی نظیر ایلام همگی نشانه هایی از این بحران هاست. پیشینه تاریخی و تجارب ایرانی ها كه بعنوان هنر، مواجهه با ناملایمات و مخاطرات طبیعی ثبت شده است گویای ظرفیت های فرهنگ غنی اسلامی ایرانی است پس تقویت و نهادینه كردن فرهنگ ایمنی و مدیریت بحران چاره این مخاطرات است.




منبع:

1398/04/20
23:03:05
5.0 / 5
4343
تگهای خبر: اقتصاد , ایمنی , تخصص , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
© تمامی حقوق معنوی سایت هم ماشین محفوظ و کپی برداری ممنوع می باشد.
    استفاده از مطالب سایت هم ماشین با ذکر نام و لینک منبع مجاز است.