آخوندی اعلام كرد:
مداخله دولت در بازار مسكن به میزان یك چهارم پایه پولی كشور
هم ماشین: وزیر سابق راه و شهرسازی با اشاره به اینكه مسكن دچار عدم تعادل بوده است، اظهار داشت: مداخله دولت در بخش مسكن، به قیمت هزینه كرد یك چهارم پایه پولی كشور به اتمام رسید.
به گزارش هم ماشین به نقل از مهر، عباس آخوندی در مراسم تودیع خود با حضور اسحاق جهانگیری اظهار داشت: مهمترین مساله در ایران كه همچنان به قوت خود باقی مانده است، عمل در نهاد حكمرانی بوده كه مغفول مانده است. منظور من از ایران، حوزه تمدنی گسترده برای مرزهای جغرافیایی است.
آخوندی در مورد بخش مسكن، تصریح كرد: مسكن بخشی است كه دچار عدم تعادل در پیش از تصدی من بود كه نشانه آن، وجود ۲.۵ میلیون خانه خالی، ۲.۲ میلیون خانه دوم و ۱۹ میلیون نفر بدمسكن بوده است.
وی اضافه كرد: بازار مسكن برای نخستین بار در تاریخ ایران، با اجرای مسكن مهر به طور گسترده از جانب دولت مورد مداخله قرار گرفت و جریان ضدرسانه، هنوز هم آنرا یك تكلیف می داند.
وزیر سابق راه و شهرسازی این مداخله را معادل یك چهارم پایه پولی كشور دانست و اظهار داشت: برای خارج شدن از این وضع، ابتدا توقف توسعه مسكن مهر و تكمیل واحدهای باقیمانده را با حداقل استفاده از منابع دولتی در دستور كار قرار دادم.
آخوندی خاطرنشان كرد: برای اجرای سیاست های خود در بخش مسكن، نخستین پیشنهادی كه دادم این بود كه اكنون كه مسكن مهر متوقف شده، اعتبار آن صرف افزایش سرمایه بانك عامل بخش مسكن شود و كل اعتبار به بدهی های دولت تبدیل گردد. استدلالم این بود كه با عنایت به تحریم های موجود، عدم انجام این سیاست سبب اتلاف كل منابع خواهد شد؛ اما متأسفانه در ستاد اقتصادی دولت، درك درستی از این پیشنهاد نبود و گفتند اجرای آن سبب بدآموزی می شود؛ اما هیچ گاه نفهمیدند بدآموزی چیست!؟
وی با اشاره به اینكه بی توجهی به جنبه های ذهنی و معنوی و تكیه صرف بر تكنیك كه روح مادی گرایانه زمانه است و شوربختانه صورتِ ماركسیستیِ آن به نام دین تبلیغ می شود، اظهار داشت: تمام تلاش من در این دوره در این وزارتخانه پروژه محور این بود كه مفهوم انسان محوری آن هم انسانِ ایرانیِ مؤمنِ به غیب و متمدنِ عضوِ سازمانِ مدنی، بر اساس پذیرش حقوق اساسی شهروندی و حاكمیت قانون را بركشم.
آخوندی افزود: در باره ابهامی كه در پایانِ كار با تبلیغ بسیار گسترده ضدِّ رسانه بر فعالیت های وزارتخانه سایه افكند، چند جمله ای بگویم. حضرات چنان تبلیغ كردند كه گویی در انتها ۶۲ ماه كار، وزارت راه و شهرسازی فاقد هرگونه دستاوردی است و تمام مدیران در این مدت به مرخصی و خوشگذرانی رفته بوده اند.
وی در مورد ساماندهی بازار مسكن تصریح كرد: برای ساماندهی كلی این بازار و خارج سازی سوداگری تا حد ممكن از آن، به چند دسته سیاست روی آوردیم.اول توقف توسعه طرح مسكن مهر و تكمیل واحدهای تعهد شده با حدِّاقلِ توسل به منابع عمومی و ادامه برداشت از منابع بانك مركزی، دوم اتكا به سیاست پس انداز و سایر روش های تامین مالی مسكن و فعال سازی انواع ابزارهای مالی و پولی، هم به منظور تجهیز كلان منابع مالی بخش مسكن و هم به منظور كمك به برنامه ریزی اقتصاد خانوار، همچون انتشار اوراق رهنی و تشكیل صندوق های سرمایهگذاری زمین و ساختمان كه هر دو به صورت محدود اجرا شدند.
وزیر مستعفی راه و شهرسازی با اشاره به اینكه ۵۰ درصد تأسیسات زیربنایی و بیشتر از ۸۰ درصد تاسیسات روبنایی پروژه ها را علی رغم كم توجهی دولت، با پیگیری و سماجت تمام به آخر رساندم، خاطرنشان كرد: حجم كار انجام شده در این دولت، بیشتر از یك و نیم برابر دولت قبل است. میتوانستم دست كم هر هفته یك پروژه را افتتاح كنم و یكی از محبوبترین وزیران در اذهان عمومی باشم.
آخوندی تصریح كرد: ضمن وقت گذاشتن زیاد و پیگیری كردن كار، بخش اعظم كار شهروندان و خریداران مسكن مهر كه در قلمرو وزارتخانه بود را به اتمام رساندم؛ ولی یك مورد را هم افتتاح نكردم. ضدِّرسانه از این موقعیت حداكثر سوءاستفاده را نمود و از من چهره ضد خریداران مسكن مهر در اذهان ترسیم كرد.
وی خاطرنشان كرد: به ناگاه با ایده جدیدی با عبارت بكوبیم و بسازیم روبرو شدیم. هنوز نحوه پیدایش این ایده برای من روشن نیست. هر چند توضیح دادیم كه این ایده غیر اجرایی می باشد. چند نمونه بسیار محدود در ایران دارد مانند طرح توسعه اطراف حرم امام رضا (ع) و طرح نواب كه هر دو علی رغم هزینه های گزاف، شكست خورده اند.
وزیر سابق راه و شهرسازی درباره مسكن اجتماعی اضافه كرد: مسكن اجتماعی مقرر بود از جانب نهادهای حمایتی اقدام گردد و نه دولت. باز علی رغم آنكه هیچگاه اعتبار مسكن اجتماعی علی رغم پیش بینی در برنامه ششم در هیچ یك از بودجه های سالانه پیش بینی نشده است، اما بر مبنای حمایتی كه وزارتخانه با استفاده از تخصیص زمین و یا واگذاری بخشی از خانه های مسكن مهر فاقد مشتری به نهادهای حمایتی داشته، توانسته بیشتر از یكصد و بیست هزار واحد مسكن اجتماعی را به اتمام برساند.
وی در ادامه انتقادات خود از رسانه ها اظهار داشت: راهبری این وزارتخانه در عینِ رویارویی با جنگ روانی ضدِّرسانه، سخت و طاقت فرسا بود. واقعیت این است كه ضدِّرسانه در این ۶۲ ماه جبهه های مختلفی را بی وقفه برای بازداشتن وزیر و مدیران عالی وزارتخانه از تمركز بر ماموریت های محول باز می كرد. اقدام های تخریبی رسانه بیگانه و مخالف نظام جمهوری اسلامی بطور قطع به گردِ پای این حضرات نمی رسید!
آخوندی در مورد تبلیغاتی كه ضد خود در زمینه سانحه تصادف قطار در دامغان در جریان بود تصریح كرد: از میان تمام غوغاهایی كه به پا كردند، یك جا دلم شكست و آن هم هیاهویی بود كه بعد از حادثه قطار راه انداختند. مایه دلتنگی من هم از این بود كه چگونه این بی انصاف ها قلب های جریحه دار پدران، مادران، خواهران، برادران، همسران و فرزندان و وابستگان و خویشان جانباختگان عزیز و هم چنین عواطف زخم خورده تمام همسایگان، همشهریان و ملت ایران را بازیچه بازی حقیر خود قرار داده بودند. هر نوع بی اخلاقی را از آنها انتظار داشتم لیكن، تا این حد در تصورم نمی گنجید.
وی افزود: در این مورد ضدِّرسانه و رادیو و تلویزیون، به اصطلاح رسانه ملی كاملا هماهنگ و هم راستا عمل كردند. آنان با منحرف ساختن گفته من چنین نقلِ قول كردند كه وزیر گفته جانباختگان بیمه بوده اند ودیه شان پرداخت می گردد و جای هیچ نگرانی نیست. بدین ترتیب نمكی بر زخمِ دل تمام مردم ریختند و از من تصویری چونان شمرِ سنگدل ساختند كه گویی تعمدا و با مباشرت مستقیم حادثه را سازمان داده ام تا مسافران كشته شوند و واگن ها آتش بگیرند.
آخوندی خطاب به معاون اول رئیس جمهور تاكید كرد: یكی از مشكل های كاری دولت همین انفعال در برابر ضدِّرسانه است. این وهن دولت می باشد كه این حضرات از دولت اعتبار بگیرند، به هیچ اصل اخلاق حرفه ای پایبند نباشند و ضد دولت جنگ روانی به پا كنند. توسعه نیاز به رسانه متكی بر جامعه مدنی دارد و اینگونه خبرگزاری ها جز انحراف افكار عمومی و جلوگیری از گردش آزاد اطلاعات كار دیگری ندارند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب