دبیر كارگروه تخصصی پسماند و محیط زیست مازندران:

تنها 20 درصد زباله های مازندران ارزش سوزاندن دارند

تنها 20 درصد زباله های مازندران ارزش سوزاندن دارند هم ماشین: عضو هئیت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل اظهار داشت: زباله سوزها كاربردهایی محدود داشته و راه حل اصلی برای مشكل زباله مازندران نیست.


عزیزعابسی، دبیر كارگروه تخصصی پسماند و محیط زیست اتاق فكر توسعه و تعالی مازندران در گفت وگو با ایسنا با اشاره به این كه مشكلات زیست محیطی و زباله در سال های اخیر توجه عموم مردم را به خود جلب كرده است، اظهار نمود: آلودگی دریا، وجود زباله در تمامی شهرهای مازندران و مشكلات زیست محیطی از موضوعاتی بوده كه در چند سال اخیر به چالش اصلی برای مسئولان و مردم تبدیل گشته است.
مازندران مدیریتی برای زیرساخت پسماند نداشته است
وی با اشاره به این كه مازندران در تمامی سال های گذشته مدیریتی برای زیرساخت پسماند، دفع بهداشتی زباله و لندفیل یا گورستان ضایعات نداشته است خاطرنشان كرد: مازندران به صورت میانگین 650 تا 700 میلیمتر بارندگی دارد و این بارش ها از روی زباله عبور كرده و منجر به تولید شیرابه هایی خواهد شد كه آلایندگی بالایی دارد.
عابسی با بیان این كه همین شیرابه ها سبب شده تا منابع آب های سطحی و زیرزمینی آلوده شوند و تابحال هم هیچ اقدامی برای رفع این معضل در استان انجام نشده است، اضافه كرد: پسماندها یك چالش در تمام دنیا بوده و تنها مختص ایران و مازندران نیست، اما این چالش با مدیریت صحیح قابل فرصت سازی است.
دبیركارگروه تخصصی پسماند و محیط زیست اتاق فكر توسعه و تعالی مازندران خاطرنشان كرد: در تمام دنیا پسماندهای شهری با پسماندهای صنعتی، عفونی و بیمارستانی تفكیك می شوند و این مورد باید در كشور ما هم صورت گیرد.
چگالی زباله در ایران بیش از سایر كشورهاست
وی با اشاره به گام های مهم برای مدیریت پسماند، خاطرنشان كرد: گام اول بعد از كاهش زباله تفكیك است، چراكه چگالی زباله در ایران بالای 300 كیلوگرم بر مترمكعب و دارای رطوبت بالا و همینطور به سرعت سبب فساد و تجدید پذیری هستند در حالیكه در كشورهای پیشرفته به دلیل خشك بودن و بسته بندی مناسب محصولات زباله ها از وزن پایین تری برخوردار می باشند.
برای حدود 20 درصد از زباله ها تفكیك از مبدا شود
عضو هیئت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل با تاكید بر این كه مبحث زباله در ایران به دلیل سنگینی و رطوبت زیاد باید با روش مناسب مدیریت شود به عرضه راهكار پرداخت و تصریح كرد: برای حدود 20 درصد از زباله ها باید تفكیك از مبدا صورت گیرد، چراكه قابل استفاده مجدد است.
عابسی با یادآوری این نكته كه كمپوست كردن مواد فساد پذیر می تواند در مدیریت پسماند كمك كننده باشد خاطرنشان كرد: بخشی از راهكار درمورد مشكل زباله به فرهنگ شهری مرتبط شده و باید در این خصوص فرهنگ سازی صورت گیرد.
دبیر كارگروه تخصصی پسماند و محیط زیست اتاق فكر توسعه و تعالی مازندران اظهار نمود: 10 تا 25 درصد زباله ها به غیر از سوختن هیچ ارزش دیگری ندارند و فقط می توان با سوختن از آنها انرژی تولید كرد. این نكته را باید توجه داشت كه بیش از 75 درصد از زباله ها نباید داخل زباله سوز شوند، چراكه هیچ سودی ندارند.
باید در ساماندهی محل های دپوی زباله گام های اساسی برداشت
عابسی با اشاره به این كه هیچ روش جادویی برای دفع زباله در دنیا وجود ندارد، خاطرنشان كرد: مدیران اگر به دنبال خرید زباله سوزهای گران قیمت هستند، باید بدانند كه با این هزینه ها می توان برای ساماندهی محل های دپوی زباله گام های اساسی برداشت.
دفن ایمن، بازیافت و كمپوست از راهكارهای اساسی برای عبور از چالش زباله است
عضو هیئت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل درمورد راهكارهای مفید برای عبور از چالش زباله اظهار داشت: دفن ایمن، بازیافت، كمپوست و زباله سوز از راهكارهای اساسی برای عبور از چالش زباله هستند كه مدیران باید به ترتیب اولویت به دنبال آن ها باشند.
عابسی با اشاره به اینكه هیجانی وارد شدن به مسئله زباله ها و تمركز صرف در زباله سوزها می تواند خطراتی را به دنبال داشته باشد خاطرنشان كرد: همان گونه كه دفن، شیرابه ها و كمپوست زباله خطراتی را به همراه دارد، زباله سوزها هم می تواند دارای خطراتی باشند كه مهم ترین آن آلوده كردن هوا بوده، كه نیاز به سیستم های فیلتراسیون دارد.
باید برای آلایندگی زباله سوزها كاری كرد
دبیر كارگروه تخصصی پسماند و محیط زیست اتاق فكر توسعه و تعالی مازندران تصریح كرد: اگر زباله سوز برای شهرهای پرجمعیت تهیه شود باید برای آلاینده ها و هزینه های بالای آن فكر اساسی شود.
وی با اشاره به این كه هیچ منطقه ای از كشور به اندازه مازندران دارای سرسبزی و بارندگی نیست، خاطرنشان كرد: مازندران تنها امید ایران و منطقه به علت موقعیت جغرافیایی است كه نیاز به توجه ویژه ای دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل خاطرنشان كرد: بعضی از تصمیمات غیركارشناسی در حوزه زباله سوز یا سدسازی می تواند صدمه های زیادی را به دنبال داشته باشد؛ برای نمونه دریاچه ارومیه قربانی سدسازی های بی رویه شد.
فقط 20 درصد از زباله ها ارزش سوزاندن دارند
عابسی ادامه داد: تفكر ناصحیحی در بین مدیریت شهرداری های مازندران وجود دارد كه با زباله سوز می توان مشكلات زباله را برطرف كرد، درصورتی كه از نظر علمی چنین چیزی امكان پذیر نیست؛ چراكه فقط 20 درصد از زباله ها ارزش سوزاندن دارند و مابقی اگر در دستگاه زباله سوز قرار بگیرند می توانند مشكلات زیست محیطی بسیاری را تولید كنند.
دبیر كارگروه تخصصی پسماند و محیط زیست اتاق فكر توسعه و تعالی مازندران اظهار داشت: زباله سوزهایی وجود دارند كه با استفاده از آن ها می توان برق تولید كرد. در مازندران بعد از فصل برنج، تمامی كاه ها سوزانده می گردد در حالیكه از این كاه ها بعد از جمع آوری می توان در كمپوست و زباله سوز استفاده گردد.
عضو هیئت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل با بیان این كه برای پیشرفت، باید هزینه ها و سختی های مربوط به خودش را پرداخت كرد و هیچ موفقیتی بدون هزینه امكان پذیر نخواهد بود اظهار داشت: اگر می خواهیم مشكلات زیست محیطی و زباله مازندران برطرف شود، باید از امكانات موجود به صورت یكپارچه بهره برد.
بسیاری از شهرداران مازندران درك درستی از مسائل محیط زیستی و زباله ندارند
دبیر كارگروه تخصصی پسماند و محیط زیست اتاق فكر توسعه و تعالی مازندران با اشاره به رسالت اصلی این كارگروه خاطرنشان كرد: رسالت اصلی این كارگروه مبحث پسماند است كه باید با تولید فكر نسبت به مرتفع ساختن این مشكلات اقدامات لازم صورت گیرد.
عابسی خاطرنشان كرد: متاسفانه خیلی از شهرداران مازندران به علت نداشتن تخصص، درك درستی از مسائل محیط زیستی و زباله ندارند كه لازم است برای این مسئله كتاب هایی تالیف و در مدارس تدریس گردد.



1397/03/05
15:37:33
5.0 / 5
5597
تگهای خبر: تولید , ساخت , سوخت , محیط زیست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
© تمامی حقوق معنوی سایت هم ماشین محفوظ و کپی برداری ممنوع می باشد.
    استفاده از مطالب سایت هم ماشین با ذکر نام و لینک منبع مجاز است.