دبیر كانون سراسری انبوه سازان در گفت وگو با هم ماشین:

هزینه ساخت مسکن به ازای هر متر مربع ۱۸ میلیون تومان است

هزینه ساخت مسکن به ازای هر متر مربع ۱۸ میلیون تومان است به گزارش هم ماشین، دبیر کانون سراسری انبوه سازان با اشاره تنها با عرضه و تولید مسکن بازار از رکود تورمی خارج می شود، اظهار داشت: الان کف هزینه ساخت به ازای هر یک متر مربع حدود ۱۸ میلیون است.



به گزارش هم ماشین به نقل از مهر، مسکن یکی از اساسی ترین مسائل زندگی است که مستقیماً با معیشت مردم گره خورده است؛ دولت ها وقتی بر سر کار می آیند باید نسبت به تأمین مسکن تمام اقشار مختلف جامعه برنامه جدی داشته باشند چونکه مسکن ارتباط مستقیم با تأمین رفاه زندگی مردم دارد.
همچنین، یکی از نکات مورد توجه رهبر معظم انقلاب برای رونق اقتصاد کشور و بهبود وضعیت تولید «رونق بخش مسکن» است و در همین زمینه ایشان بر استفاده از ظرفیت این بخش تاکید کردند و فرمودند که رشته ی مسکن همچون رشته های کارآفرین در کشور به شمار می رود؛ خود تولید مسکن صنایع زیادی را به خدمت می گیرد و به کار می اندازد؛ یعنی کارآفرین و تولید آفرین است. البته ناگفته نماند، رهبر انقلاب اسلامی بارها نسبت به تأمین مسکن تمام اقشار مختلف جامعه تأکیدات ویژه ای داشتند و به اشخاصی که از بار مسؤولیت فراری بودند، تذکرات جدی می دادند.
مسکن از اسفندماه سال قبل با افزایش قیمت رو به رو شده است و تداوم این روند تا به امروز باعث دلسرد شدن خیلی از مستأجران شد و با رشد مجدد قیمت مسکن در شروع سال جاری همراه با نزدیک شدن به فصل جا به جایی آنها باعث تشدید کابوس کرایه نشین ها شد؛ چونکه با تداوم افزایش قیمت مسکن نرخ های پیشنهادی اجاره بها با میزان قدرت پرداختی مردم، فاصله گرفت.
با کاهش قدرت خرید مصرف کننده نهایی و افزایش قیمت مسکن، انتظار خروج از رکود در کوتاه مدت و خرید خانه برای قشر مستأجر جامعه رؤیا خواهد شد و از طرفی در آینده نزدیک شاهد رونق معاملات تهاتری رهن و اجاره خواهیم بود.

رکود توأم با تورم در بازار مسکن حاکم است

در این راستا، فرشید پور حاجت دبیر کانون سراسری انبوه سازان در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به این که رکود بازار مسکن تنها با تولید و عرضه مسکن شکسته می شود، اظهار داشت: پارسال نقش آفرینی بازار مسکن، رکود توأم با تورم بود که همچنان تا روزهای پایانی سال تداوم خویش را پیوسته حفظ نموده بود.
دبیر کانون سراسری انبوه سازان در ادامه تصریح کرد: تداوم تورم مسکن امسال بعنوان بازیگر اصلی در حوزه اقتصاد کلان نقش آفرینی خویش را نشان داده است. تورم و رکود شرایط سختی برای فعالان صنعت مسکن بوجود آورده است و طبق رصد آمارهای موجود بازار مسکن در وضعیت خوبی ندارد تولید مسکن مانند ۱۰ سال قبل طی سال حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار واحد عرضه شده که اتفاق جدیدی در این بازار رخ نداده و معضلات حوزه مسکن، مشکل بنیادی است.
به گفته پور حاجت؛ هزینه یک متر مربع زیربنا به لحاظ فنی گروه بندی های متفاوتی دارد و الان کف هزینه ساخت به ازای هر یک متر مربع حدود ۱۸ میلیون است.
دبیر کانون سراسری انبوه سازان در ادامه اضافه کرد: گاه غیرکارشناسی و تخصصی به حوزه ساخت مسکن طی ۱۰ ساله گذشته شرایط تولید و عرضه مسکن را سخت کرد و تولید کننده بخش مسکن به شرایطی که در بازار حاکم است، دامن می زند. مدیران دولتی و خصوصی اذعان دارند که مسکن بخش مولد و پیشران اقتصاد است اما در مقام اجرا دیدگاه ها متفاوت می باشد و ۹۹ درصد تولید مسکن در کشور را بخش خصوصی انجام می دهد اما بخش خصوصی طی سالهای اخیر از جانب مقام و مسئولین مورد کم لطفی قرار گرفته که انتظار می رود با تغییراتی که در وزارت راه و شهرسازی رخ داد، موانع بازار مسکن با جدیت رفع گردد.
وی خاطرنشان کرد: همیشه معتقد بودم که شهرداری ها پیشران افزایش قیمت مسکن در سرتاسر کشور هستند و وضعیتی که دوماهه منتهی به پایان سال قبل رقم خورد، هیچ کدام از شهرداری ها مطابق قانون مصوب شده، حرکت نکردند تا درآمدهای خویش را از حوزه صنعت ساختمان کاهش دهند.
پور حاجت در انتها اظهار داشت: عوارض صدور پروانه ساختمان افزایش یافته؛ پروانه صدور ساختمان توسط شورای شهر و شهرداری ها رقم خورده که ابتدای هرسال شهرداری ها پیشران ایجاد انگیزه تورمی در حوزه مسکن به شمار می روند که باید قوانین جدی تر برای رفع این مساله صادر شود. بر مبنای رصد بازار مسکن و افزایش نرخ عوارض صدور پروانه ساختمان شکل فاحشی به خود گرفته و مسیر تولید کنندگان را دشوار کرده است.


منبع:

1403/07/03
12:21:56
5.0 / 5
315
تگهای خبر: اقتصاد , تخصص , تولید , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
© تمامی حقوق معنوی سایت هم ماشین محفوظ و کپی برداری ممنوع می باشد.
    استفاده از مطالب سایت هم ماشین با ذکر نام و لینک منبع مجاز است.