چگونه در همه گیری كرونا با سوزن هراسی مقابله كنیم؟

چگونه در همه گیری كرونا با سوزن هراسی مقابله كنیم؟ به گزارش هم ماشین خراسان رضوی سوزن هراسی یا ترس از سوزن با هیچ توضیح منطقی برطرف نمی گردد و آن قدر جدی است که بیماران را از انجام آزمایش ها و درمان های مورد نیاز باز می دارد.


به نقل از نیوز، هم اکنون، کشورهای مختلف برنامه واکسیناسیون ضد کووید-۱۹ را اجرا می کنند و افراد مبتلابه سوزن هراسی نقطه ضعف بزرگی در این برنامه هستند. حتی شنیدن اخبار مرتب با واکسیناسیون هم سبب ترس و وحشت آنان می شود.
سوزن هراس ها گروهی هستند که احیانا واکسیناسیون کووید-۱۹ را نمی پذیرند و این مورد فقط شامل نه تنها تزریق دوز اول بلکه تزریق دوز دوم هم می شود.
سوزن هراسی چیست؟
نام پزشکی سوزن هراسی، تریپانوفوبیاست که بیماری روان شناختی مشخصی است و در این مورد ترس از سوزن سبب احساس ترس و اضطراب شدید می شود. حتی فکر انجام یک روش قریب الوقوع از تزریق پاسخ اضطرابی حاد یا وحشت ایجاد می کند، ضربان قلب سریع، تنفس سریع، تعریق و افت فشارخون و به ندرت غش و ضعف نمایان می شود. مبتلایان ممکنست به سبب تجربه قبلی، از این موارد بیشتر از خود سوزن، وحشت و ترس داشته باشند. افرادی که گرفتار سوزن هراسی هستند ممکنست به سبب ترس، کنترل خویش را از دست داده و پرخاشگر شوند.
سوزن هراسی چقدر شایع است؟
بین ۳ تا ۱۰درصد از بزرگسالان انگلستان از سوزن هراسی رنج می برند. سوزن هراسی بیشتر در کودکان دیده می شود اما اغلب تا بزرگسالی ادامه دارد. یک متاآنالیز در سال ۲۰۱۸ که شامل ۱۱۹ مطالعه تحقیقاتی بود، سوزن هراسی حدودا در همه کودکان، ۲۰ تا ۵۰ درصد در نوجوانان و ۲۰ تا ۳۰ درصد در جوانان را گزارش کرد.


چرا سوزن هراسی مهم است؟
ترس از سوزن می تواند عواقب جدی و منفی بر سلامتی داشته باشد. سوزن هراسی مانعی در انجام آزمایش خون، پذیرش خون، اهداء خون، جراحی فوری یا عدم پذیرش طیف وسیعی از گزینه های مراقبت های بهداشتی همچون واکسیناسیون، تزریق های حاملگی و ایمپلنت است. بیماران دیابتی وابسته به انسولین هم در صورت مبتلا شدن به سوزن هراسی با مشکلات قابل توجهی روبرو می شوند.
بر مبنای آمار منتشرشده، ۵ تا ۱۵ درصد افراد از مراجعه به دندانپزشک به سبب ترس از سوزن اجتناب می کنند. ترس از سوزن همینطور می تواند بر روی آموزش، توانایی سفر و نتیجه حاملگی تأثیر بگذارد و منجر به مسائل حقوقی شود.
به طورکلی، ۱۶درصد بزرگسالان از تزریق واکسن آنفلوانزا به سبب ترس از سوزن خودداری می کنند. ۲۷ درصد از کارکنان بیمارستان، ۱۸ درصد از مراقبان موسسات مراقبت طولانی مدت و ۸ درصد از کارکنان بهداشت و درمان، واکسیناسیون آنفلوانزا را به سبب ترس از سوزن نمی پذیرند.
چرا بعضی از افراد گرفتار سوزن هراسی می شوند؟
علت سوزن هراسی ممکنست هیچگاه کشف نشود. با این وجود ۸۰ درصد از مبتلایان بستگان درجه یک دارند که از همان شرایط رنج می برند؛ ممکنست واکنشی آموخته شده باشد.
بعضی اوقات، ممکنست سوزن هراسی به دنبال یک دوره طولانی بیماری مانند درمان سرطان در دوران کودکی ایجاد شود، یا فرد شاهد باشد که یکی از بستگان نزدیک خود یک دوره طولانی مراقبت پزشکی را پشت سر می گذارد.
ممکنست تفاوت های ژنتیکی در درک مردم از درد وجود داشته باشد، به این معنا که برخی از آنان درد بسیار بیشتری را در هنگام تزریق تجربه می کنند. جالب اینجاست که سوزن هراسی در تک قلوها بیشتر از دوقلوها دیده می شود.


در مورد سوزن هراسی چه باید کرد؟
متخصصان بهداشت باید اهمیت سوزن هراسی را درک کنند. یافتن بیمار مبتلابه سوزن هراسی در یک کلینیک شلوغ ناامیدکننده است. با این وجود، باید با صبر و مهربانی با آنان برخورد شود. به یاد داشته باشیم که مدیریت درد از حقوق بشر شمرده می شود.
حالا، در بین بیماری همه گیر کووید-۱۹، زمان مناسبی برای حل این مشکل، کمک به بیماران برای غلبه بر ترس خود و بهبود فرصت های مراقبت های بهداشتی در آینده است. پزشکان باید مکانیسم اضطراب «مبارزه، ترس و گریز» را برای بیماران توضیح دهند، هرچند این واکنش یک پاسخ فیزیولوژیکی طبیعی است. با این وجود، بیمار می تواند کنترل آنرا بیاموزد.
پزشکان باید نحوه انجام تنفس دیافراگمی را به بیمار بیاموزند. آنان می توانند این کار را در منزل پیش از قرار ملاقات، خارج از اتاق انتظار و حتی در زمان تزریق انجام دهند.
همه ما می توانیم یاد بگیریم که افکار و احساسات خویش را کنترل نماییم. بعنوان مثال، نگاه خویش را به شی موجود در اتاق معطوف کرده و آنرا با دقت بررسی کنید. روی آن جسم تمرکز کنید و اجازه ندهید ذهن شما سرگردان شود. به افکار مثبت فکر کنید… «من می توانم این کار را انجام دهم… من این کار را خواهم کرد…».
بیماران می توانند برای کمک بیشتر به گروه روانشناسی ارجاع شوند:
-به یک سوزن نگاه کنید.
-سوزنی را در دست بگیرید.
-آب را به پرتقال تزریق کنید.
-شخصی را که در تلویزیون آمپول می زند، تماشا کنید.
-شخص دیگری را که در حال آمپول زدن است، مشاهده کنید.
-آمپول بزنید.
مدیریت سوزن هراسی
بیماران باید برای کمک بیشتر به پزشک عمومی خود رجوع کنند. ممکنست درمان رفتاری شناختی (CBT) به آنان پیشنهاد شود که بسیار موثر است. بیماران حتی می توانند برای درمان و مشاوره به مراکز بهداشت رجوع کنند. مدیریت اضطراب گاهی اوقات به دارو یا کرم های مخصوص نیاز دارد.
سوزن هراسی یک بیماری جدی است که شایسته توجه است. با درک این مساله می توانیم هم اکنون و در آینده به بهبود مراقبت های بهداشتی و انتخاب های زندگی این بیماران کمک نماییم. اگر بیماران از واکسیناسیون کووید-۱۹ به سبب ترس از سوزن امتناع می کنند، حالا زمان اقدام است. غلبه بر ترس از سوزن برای یک کمپین واکسیناسیون کاملا موفق کووید-۱۹حیاتی است.



1400/02/13
10:34:10
5.0 / 5
1251
تگهای خبر: آب , تخصص , مشاوره
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
© تمامی حقوق معنوی سایت هم ماشین محفوظ و کپی برداری ممنوع می باشد.
    استفاده از مطالب سایت هم ماشین با ذکر نام و لینک منبع مجاز است.