اتاق ایران اعلام كرد:

تشكیل كمیته بررسی شیوه ارزش گذاری كالاهای صادراتی به اوراسیا

تشكیل كمیته بررسی شیوه ارزش گذاری كالاهای صادراتی به اوراسیا به گزارش هم ماشین برای اصلاح ارزش پایه صادراتی كالاهای مشمول موافقت نامه تجارت ترجیحی با كشورهای عضو اوراسیا، كمیته ای در اتاق ایران تشكیل می شود.



به گزارش هم ماشین به نقل از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران، با عنایت به انتقاد فعالان اقتصادی كه در منطقه اوراسیا فعال می باشند نسبت به بالا بودن ارزش پایه صادراتی كالاهای مشمول تعرفه ترجیحی، معاونت بین الملل اتاق ایران پیشنهاد كرد كمیته ای از سوی معاونت كسب وكار اتاق ایران كه در این عرصه فعال است و با حضور نمایندگان اتاق های مشترك ایران و كشورهای عضو اوراسیا، تشكیل گردد و در آن فهرستی از كالاها به تفكیك كشورهای عضو تهیه و جمع بندی نهایی در اختیار كمیته صادرات قرار گیرد.
محمدرضا كرباسی، معاون بین الملل اتاق ایران، امضای توافق نامه تعرفه ترجیحی ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا را فصل جدیدی در گسترش روابط تجاری ایران با كشورهای منطقه دانست و خاطرنشان كرد: هم اكنون بهره برداری از ترجیحات تعرفه ای در ۱۱۴ قلم كالای صنعتی صادراتی ایران به اوراسیا در كد شش رقمی نظام هماهنگ و ۳۵۴ قلم كالا در كد ده رقمی اوراسیا امكان پذیر شده است. ایران هم در مقابل برای ۱۰۰ قلم كالای صنعتی صادراتی اوراسیا به ایران در كد شش رقمی نظام هماهنگ و ۱۸۰ قلم در كد هشت رقمی ایران، امتیازات تعرفه ای در نظر گرفته است. ایران همینطور در زمینه محصولات كشاورزی هم در ۹۸ ردیف تعرفه ای در سطح كدهای ۸ رقمی نظام هماهنگ امتیازاتی را به اتحادیه اوراسیا اعطا كرده است.
وی افزود: بعد از اجرایی شدن توافق نامه، حجم كل صادرات ایران به اوراسیا بیشتر از ۲۰۷ میلیون دلار بوده كه حدود ۴۸ میلیون دلار آن یعنی ۲۳.۲ درصد به صادرات بر مبنای تعرفه های ترجیحی اختصاص دارد. همینطور حجم صادرات كشورهای عضو اتحادیه اوراسیا به ایران بیشتر از ۳۲۱ میلیون دلار بود كه ۸۶.۳ درصد آن بر مبنای تعرفه های ترجیحی بوده است.
معاون بین الملل اتاق ایران تشریح كرد: با وجود اختصاص تعرفه های ترجیحی آنچه مانع از بهره مندی واقعی تجار ایرانی از این تعرفه ها شده، ارزش گذاری غیرواقعی كالا در گمركات كشورهای مقصد است و ارزش گذاری بالاتر از میزان واقعی، قدرت رقابت كالای ایرانی در كشورهای مقصد را كاهش داده است.
كرباسی تصریح كرد: با عنایت به انتقادات مطرح شده از جانب تجار قرار شد با بررسی قیمت تمام شده كالا بعد از حمل و با در نظر گرفتن مؤلفه های تأثیرگذار، توسط اعضای اتاق های مشترك ایران و كشورهای عضو اوراسیا، ارزش واقعی كالا را برای مذاكره گمرك ایران با گمرك كشورهای هدف اعلام نماییم. طبق توافق انجام شده ۵ آبان ماه سال ۱۳۹۹ یك سال از زمان اجرای این موافقت نامه می گذرد در انتها این دوره امكان مذاكرات تكمیلی در مورد تعرفه ها و نوع كالاهای مشمول وجود دارد.
بر اساس اظهارات او لازم است با همكاری گمرك و اتاق های مشترك فهرست و قیمت كالاهایی كه درصد بالایی در حجم تجارت دوجانبه با كشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا به خود اختصاص داده اند و جز فهرست تعرفه های ترجیحی هستند، به تفكیك كشورها به همراه كرایه حمل و هزینه های گمركی FOB استخراج شود. در نهایت این فهرست در اختیار مقامات دولتی جهت استفاده از آن در مذاكرات با كشورهای هدف قرار می گیرد.
امیر عابدی، رئیس اتاق مشترك ایران و قزاقستان در مورد بالا بودن ارزش های تعیین شده برای كالاهای مشمول موافقت نامه تجارت ترجیحی با اوراسیا اظهار داشت: در صورتیكه اصلاحات لازم روی این بخش صورت نگیرد، صادركنندگان ایرانی بازار اوراسیا را از دست خواهند داد. چونكه با وجود تعیین تعرفه های پایین برای كالاهای مشخص شده در موافقت نامه، فعالان اقتصادی به علت تحریم ها، با انواع هزینه های نامتعارف در صحنه تجارت بین المللی مواجهند و حتی گاهی با كاهش تعرفه ها هم این افراد قدرت رقابت در بازار اوراسیا را از دست می دهند.
در این بین برخی دیگر از مشكلات و نقصها موجود در موافقت نامه مطرح و بررسی گردید. بر مبنای اظهارات مجتبی شیشه چی ها، مدیركل دفتر تعرفه گمرك یكی از اصلی ترین مشكلات موافقت نامه، این است كه در آن ۱۲۶ كالایی كه اصلی ترین صادرات ایران به منطقه اوراسیا هستند را غیر ارزشی دیدند به این معنا كه حتی اگر ارزش پایه صادراتی آنها را هم كاهش دهیم، تعرفه آنها تغییری نمی نماید. در كنار آن ۵۰۰ كالا را ارزشی در نظر گرفتند كه میزان صادرات آنها از ایران در سال رقم قابل توجهی نیست.
وی خاطرنشان كرد: از جانب دیگر این موافقت نامه بر مبنای سیاست های سازمان جهانی تجارت (WTO) نگاشته شده است، در حالیكه هنوز شاخصهای اقتصادی ایران ارتباطی با سیاست های WTO ندارد. در نتیجه اگر در حین اجرا با مشكلی روبه رو شویم، توان حل آنرا نخواهیم داشت؛ در حقیقت موافقت نامه ای را امضا كردیم كه اصول و پایه های آنرا همچنان نپذیرفته ایم.
در نهایت با عنایت به مشكلات مطرح شده، كرباسی پیشنهاد كرد با وجود مشكلاتی كه وجود دارد، ما موظف هستیم حداكثر بهره برداری را از این فرصت ببریم. در نتیجه تمام تلاش خویش را می نماییم تا حد ممكن ارزش های پایه صادراتی محصولات مشمول موافقت نامه را اصلاح نماییم. برای این منظور در اتاق، كمیته ای به همت معاونت كسب وكار اتاق ایران و با حضور نمایندگان اتاق های مشترك ایران با كشورهای عضو اوراسیا تشكیل می دهیم و در مورد كالاها و میزان ارزش آنها به تفكیك هر كشور بحث می نماییم تا به یك جمع بندی برسیم. نظر نهایی كمیته را با نماینده گمرك در بین می گذاریم و پس از رسیدن به یك فهم مشترك، نظر نهایی را به اعضای كمیته صادرات عرضه می دهیم.

1398/11/11
13:15:43
5.0 / 5
4993
تگهای خبر: آب , اقتصاد , سازمان , گمرك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴
© تمامی حقوق معنوی سایت هم ماشین محفوظ و کپی برداری ممنوع می باشد.
    استفاده از مطالب سایت هم ماشین با ذکر نام و لینک منبع مجاز است.