اعلام آخرین وضعیت بروز و درمان ایدز در ایران
هم ماشین: رئیس اداره ایدز و كنترل بیماری های آمیزشی وزارت بهداشت با اشاره به شعار روز جهانی ایدز در خصوص ˮ آگاهی و پیشگیری، آزمایش و درمان اچ آی وی، همه در یك كشتی نشسته ایمˮ، آخرین وضعیت بروز و درمان این بیماری در كشور را تشریح نمود.
دكتر پروین افسر كازرونی در گفت و گو با ایسنا، در آستانه روز جهانی ایدز با تاكید بر اهمیت شعار این روز جهانی، اظهار داشت: "اچ آی وی" یك بیماری عفونی قابل كنترل است كه در صورت تشخیص زودهنگام و شروع درمان، نه تنها فرد عمر طبیعی خواهد داشت، بلكه قابلیت انتقال بیماری به دیگران نیز نزدیك به صفر می شود. بنا بر این رسالت مهم ما دادن آگاهی به مردم جهت پیشگیری، برطرف نمودن باورهای غلط، فراهم آوردن امكان تشخیص زودهنگام بیماری و ارائه درمان به موقع است.
آخرین آمار مبتلاشدن به ایدز در كشور وی در مورد آخرین وضعیت آماری مبتلاشدن و درمان ایدز در كشور، اظهار داشت: كل موارد ثبت شده این بیماری از ابتدا تا كنون ۴۰ هزار و ۵۷۳ نفر بوده اند كه ۶۰.۱ درصد به سبب اعتیاد تزریقی و ۲۲.۲ به سبب رابطه جنسی پرخطر به این بیماری مبتلا شده اند؛ در این میان سهم زنان ۱۸ درصد و سهم مردان ۸۲ درصد بود است. ۵۰ درصد كل موارد شناخته شده در زمان تشخیص در گروه سنی ۲۰ تا ۳۵ سال بوده اند.
موارد بروز در شش ماهه نخست امسال رئیس اداره ایدز و كنترل بیماری های آمیزشی وزارت بهداشت درباب موارد جدید تشخیص داده شده ایدز در شش ماهه نخست سال اظهار نمود: حدود هزار نفر در شش ماهه نخست سال جاری تشخیص داده شده اند. این آمار بیان كننده آن است كه در موارد تشخیصی جدید ۳۱درصد زن و ۶۹ درصد مردان هستند. از این تعداد ۴۶.۴ به سبب رابطه جنسی پرخطر و ۲۲ درصد به سبب اعتیاد تزریقی به ایدز مبتلا شده اند.
بی اطلاعیِ مبتلایان، چالش وزارت بهداشت در شناسایی موارد بیماری كازرونی افزود: تخمین ما از آمار مبتلاشدن به ایدز حدود ۶۰ هزار مبتلای زنده است، اما درحال حاضر ۲۱ هزار و ۶۳۵ مورد آنها تشخیص داده شده اند. این آمار نشان میدهد ۶۵ درصد موارد مبتلا از وضعیت خود آگاه نیستند و تشخیص داده نشده و تحت مراقبت و درمان نیستند و بدین سان ویروس از فرد مبتلا به همسر و فرزندش منتقل شده و موارد افزایش می یابد. چالشی كه حالا ما با آن روبرو می باشیم، تفاوت میان میزان تخمین ما از افراد مبتلا به اچ آی وی و كسانی است كه برای دریافت خدمات درمانی بازگشت می كنند. یكی از دلیلهای این مساله آگاهی كم درباب وجود این مراكز است.
نقش رسانه ها در افزایش آگاهی جامعه درباره ایدز رئیس اداره ایدز و كنترل بیماری های آمیزشی وزارت بهداشت با اشاره به به برنامه ملی پیشگیری و كنترل ایدز، اضافه كرد: ۲۳ وزارتخانه، سازمان و بخش های غیر دولتی در امتداد برنامه ملی پیشگیری و كنترل ایدز متعهد شده و همكاری می كنند. آنچه هم اكنون اهمیت دارد نقش رسانه ها در افزایش آگاهی جامعه در مورد بیماری، راه های پیشگیری و ترغیب افراد به مراجعه به مراكز جهت آموزش، آزمایش داوطلبانه است.
خدمات محرمانه ۲۰۰ مركز مشاوره بیماری های رفتاری در كشور ایشان سپس صحبت هایش با اشاره به اینكه در كل كشور ۲۰۰ مركز مشاوره بیماری های رفتاری جهت آموزش، پیشگیری، كنترل و درمان ایدز فعال است، این مراكز در نهایت رازداری و محرمانگی و رعایت حقوق بیمار كلیه خدمات مشاوره آزمایش و مراقبت و درمان را ارائه می دهند.
رئیس اداره ایدز و كنترل بیماری های آمیزشی وزارت بهداشت اشاره كرد: افراد می توانند جهت كسب اطلاعات در رابطه با اچ آی وی / ایدز و بیماری های آمیزشی و دریافت آدرس و تلفن كلیه مراكز ارائه خدمات آموزشی، مشاوره ای، تشخیص و مراقبت در سراسر كشور به سایت وزارت بهداشت به آدرس WWW.HIV-STI.IR بازگشت كنند.
منبع: هم ماشین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب