كارگروه ملی كاهش آلودگی هوای كلانشهرها

پارادوكس خودروسازان برای نصب فیلتر دوده

پارادوكس خودروسازان برای نصب فیلتر دوده به گزارش هم ماشین نماینده دانشگاه تهران در جلسه كارگروه ملی كاهش آلودگی هوای كلان شهرها اظهار داشت: خودروسازان می گویند كه برای كاهش آلودگی سواری دیزل از فیلتر دوده استفاده می نماییم، این در شرایطی است كه ادعا می كنند به علت تحریم ها نمی توانند برای خودرو های سنگین دیزل، فیلتر دوده نصب كنند و این مورد پارادوكسی است كه جواب قانع كننده ای برای آن ندارند.


به گزارش هم ماشین به نقل از ایسنا، یوسف رشیدی در چهلمین جلسه كارگروه ملی كاهش آلودگی هوای كلان شهرها ضمن بیان اینكه نظر كنسرسیوم دانشگاه های سطح یك كشور درباره تولید خودروی سواری دیزل منفی است، اظهار نمود: بر مبنای آئین نامه اجرایی قانون توسعه حمل و نقل عمومی مصوب سال ۴۴، شماره گذاری خودرو دیزل ممنوع شده است اما بر مبنای تصویب نامه سال ۸۶ شماره گذاری خودرو دیزلی با رعایت قوانین و مقررات بلامانع اعلام شده است كه در واقع چراغ سبزی به خودروسازان است.
نماینده دانشگاه تهران در جلسه كارگروه ملی كاهش آلودگی هوا كلان شهرها افزود: جلسه ای در مركز تحقیقات ایران خودرو تشكیل شد كه طی آن جلسه توضیح دادند كه از سه تكنولوژی نوین برای تولید سواری دیزل استفاده می نمایند تا شرایط مساعدتری داشته باشد اما سوال اینجاست كه چه طور برای خودرو های دیزلی سنگین فیلتر دوده ندارند اما می خواهند برای سواری دیزل فیلتر دوده نصب كنند؟!
رشیدی با اشاره به اینكه پارادوكس بزرگی در این زمینه وجود دارد، خاطرنشان كرد: اگر نظارت های سازمان حفاظت محیط زیست نباشد خودروساز قطعاتی كه برای كنترل آلودگی هواست را حذف می كند كمااینكه یكی از خودروسازها درصدد بود تا با دلیل آنكه تست بخارات هیدروكربن انجام نمی شد قطعه كنترل آنرا حذف كند!
این كارشناس آلودگی هوا اضافه كرد: سابقه نشان داده است كه تولید سواری دیزل به صلاح نیست. از جانب دیگر سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۲ اعلام نموده است كه دود دیزل سرطان زا است.
در ادامه این جلسه عباس شاهسونی، رئیس گروه سلامت هوا و اقلیم وزارت بهداشت اظهار نمود: در سال ۲۰۱۲ سازمان بهداشت جهانی دود دیزل را سرطان زای قطعی اعلام كرد، همینطور ۳۶ درصد سرطان های ریه منتسب به آلودگی هوا هستند. بر مبنای آمار در سال ۹۵ و ۹۶ در برخی از كلان شهرها همچون تهران، مشهد و تبریز سرطان ریه افزایش داشته است.
به قول وی "با وجود این اگر بخواهیم سواری دیزل تولید شود، سلامت مردم را به خطر انداخته و خیانت كرده ایم."



1398/08/02
00:42:10
5.0 / 5
4947
تگهای خبر: آلودگی , تكنولوژی , تولید , تولید خودرو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
© تمامی حقوق معنوی سایت هم ماشین محفوظ و کپی برداری ممنوع می باشد.
    استفاده از مطالب سایت هم ماشین با ذکر نام و لینک منبع مجاز است.