از سوی رئیس كمیسیون عمران مجلس مطرح شد؛

اخطار به وزارت نفت، ۴ میلیون تن قیر وزارت راه هرچه زودترتأمین شود

اخطار به وزارت نفت، ۴ میلیون تن قیر وزارت راه هرچه زودترتأمین شود هم ماشین: رئیس كمیسیون عمران مجلس اظهار داشت: اگر وزارت نفت طی دو هفته آینده از تأمین ۴ میلیون تن قیر مذكور در قانون بودجه برای دستگاه های مصرف كننده استنكاف كند، به دیوان محاسبات و قوه قضائیه معرفی می گردد.



به گزارش هم ماشین به نقل از وزارت راه و شهرسازی، محمدرضا رضایی كوچی با اشاره به اینكه در قانون بودجه، بندی وجود دارد كه وزارت نفت موظف است كه ۴ میلیون تن قیر معادل ۳ هزار میلیارد تومان در اختیار وزارت راه و شهرسازی و چند دستگاه دیگر قرار دهد خاطرنشان كرد: به علت آنكه قیمت قیر امسال افزایش یافت عملاً برای اختصاص این میزان قیر و محاسبه آن وزارت نفت بنا را بر تخصیص ۳ هزار میلیارد تومان گذاشت تا قیر كمتری به دستگاه های دولتی تخصیص دهد.
وی با اشاره به اینكه ما در مجلس بیكار ننشسته و طرح یك استفساریه در این زمینه به وزارت نفت اعلام كردیم كه باید مبنای تخصیص قیر همان معادل وزنی قیر باشد، اظهار داشت: تاكید نمایندگان مجلس شورای اسلامی بر این است كه نباید سهمیه قیر سازمان ها كم شود و به همین علت مسیر تصویب این استفساریه در حال سپری شدن است و در چند روز آینده نشستی در این خصوص در كمیسیون عمران برگزار می شود كه وزارت نفت را ملزم كند كه میزان قیر تعیین شده در قانون به ارگان های پیش بینی شده تزریق شود.
نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینكه وزارت نفت به هر شكلی می خواهد از زیر بار تحویل قیر فرار كند و به همین علت همكاری لازم را با سایر دستگاه ها انجام نمی دهد خاطرنشان كرد: به همین خاطر نمایندگان از ظرفیت ماده ۲۳۶ آیین نامه داخلی مجلس در خصوص اینكه اگر دستگاه ها از قانون استنكاف كنند به دیوان محاسبات و قوه قضاییه معرفی می گردند استفاده خواهند كه در صورت عدم تخصیص قیر طی دو هفته آینده وزارت نفت را به دیوان محاسبات و قوه قضاییه معرفی خواهند كرد البته نمایندگان امیدوارند كه پیش از این زمان تعیین شده چند میلیون تن در اختیار دستگاه ها قرار گیرد.
وی با تاكید بر اینكه ۲۰۰ هزار كیلومتر راه در كشور وجود دارد كه فقط برای نگهداری این راه ها به عددی معادل ۸ هزار میلیارد تومان سالانه منابع نیاز است اظهار داشت: ما می دانیم كه در تخصیص منابع برای این مسئله بسیار با عدد فوق فاصله داریم و تمام بودجه تخصیص یافته شده به وزارت راه و شهرسازی ۶ میلیارد تومان است كه این بودجه تخصیص یافته شامل توسعه راه های جدید هم می گردد یعنی هم این عدد برای نگهداری و بهسازی ناچیز است و هم برای توسعه راه های كشور.
رضایی كوچی با اشاره به اینكه همین عدم تخصیص بودجه مورد نیاز برای نگهداری راه ها سبب می گردد تا سالانه شاهد فرسودگی و صدمه پذیری جاده ها باشیم اضافه كرد: با وجود آنكه در كشور سرمایه گذاری بسیاری برای توسعه راه آهن صورت گرفته تمایل مردم و دسترسی آنها به سمت جاده بیشتر است و هزینه كمتری برای آن پرداخت می كنند.
وی تصریح كرد: با وجود آنكه تمایل به جاده زیاد است، كیفیت راه ها پایین بوده كه این مسئله عاملی می گردد تا سالانه ۱۶ هزار كشته در جاده های كشور داشته باشیم. پیش بینی ما این است كه عدد تلفات جاده ای در سال آینده افزایش هم داشته باشد و اگر می خواهیم عدد همچنان كاهشی باقی بماند باید به سمت تأمین منابع برای نگهداری و توسعه راه ها رفت و لازمه آن این است كه قیر در اختیار دستگاه های اجرایی قرار گیرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: با وجودزآنكه قیر با سختی به این دستگاه ها می رسد و كیفیت رویه های آسفالتی بسیار پایین است انتظار می رود كه دستگاه های اجرایی مشكلات خود در آسفالت ریزی را حل كنند و با استفاده از روش های جدید و مدرن كیفیت آسفالت را بالا برند.
رضایی كوچی با یادآوری وظیفه مركز تحقیقات راه، مسكن و شهرسازی در زمینهٔ نظارت عالیه از تولید تا مصرف قیر در كشور افزود: تعدد كارخانجات تولید آسفالت وظیفه این مركز را بیشتر می كند چونكه به نظر می آید كه در تولید مصالح نظارت خوبی صورت نمی گیرد و دانه بندی نامناسب آسفالت سبب شده است تا آسفالتی كه باید عمری طولانی داشته باشد در مدت زمان كوتاهی از بین برود.
وی با اشاره به اینكه البته قرار بود به علت محدودیت قیر و افزایش تولید سیمان در كشور از رویه های بتنی هم برای جاده ها استفاده گردد اظهار داشت: متأسفانه این موضع خیلی جا نیفتاد و هنوز در اغلب قاطع جاده های كشور از آسفالت استفاده می گردد به همین خاطر باید وزارت راه و شهرسازی نظارت خویش را بر تولید و اجرا شدن رویه های ٖآسفالتی بیشتر كند.
رئیس كمیسیون عمران افزود: با این وجود در چند ماه گذشته شاهد افزایش صادرات در حوزه قیر بوده ایم و آن هم به علت آن است كه افزایش قیمت ارز سبب شده تا شركت های تولیدكنند تمایل داشته باشند كه قیر را صادر كنند كه این مسئله سبب مشكل برای شركت های راه سازی كشور شده است.

1397/08/26
18:37:00
5.0 / 5
5278
تگهای خبر: تولید , جاده , جاده های كشور , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
© تمامی حقوق معنوی سایت هم ماشین محفوظ و کپی برداری ممنوع می باشد.
    استفاده از مطالب سایت هم ماشین با ذکر نام و لینک منبع مجاز است.