حمل بار از راه کریدور آذربایجان به ایران به یک میلیون تن می رسد

حمل بار از راه کریدور آذربایجان به ایران به یک میلیون تن می رسد به گزارش هم ماشین، مدیرعامل شرکت راه آهن اظهار داشت: پیشبینی می شود که تا پایان سال جاری، حمل بار از راه کریدور آذربایجان به ایران به حدود یک میلیون تن برسد.



به گزارش هم ماشین به نقل از مهر، جبارعلی ذاکری مدیرعامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران در حاشیه مراسم تفاهمنامه سرمایه گذاری راه اندازی خط ریلی صنعتی بین راه آهن جمهوری اسلامی ایران و هلدینگ پتروپالایش اصفهان به تشریح برنامه های این شرکت برای توسعه زیرساخت های ریلی کشور و حل چالش های موجود در حوزه حمل و نقل ریلی پرداخت و اظهار داشت: یکی از اصلی ترین علل کم توجهی به حمل و نقل ریلی در کشور، مغفول ماندن مزایای اقتصادی این نوع حمل و نقل است.
وی توضیح داد: در کشورهای مختلف، حمل و نقل ریلی به علت هزینه پایین تر سوخت و کارآمدی بیشتر، از نظر اقتصادی جذاب تر از حمل و نقل جاده ای است. با این وجود، در ایران به علت یارانه های انرژی و عدم توجه به هزینه های تمام شده در حمل و نقل جاده ای و ریلی، مزایای حمل و نقل ریلی به صورت کامل به معرض نمایش گذاشته نمی شود و بنابراین خیلی از صاحبان بار علاقه ای به استفاده از این بخش ندارند.
مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران ضمن اشاره به تکالیفی که در برنامه هفتم توسعه برای افزایش سهم حمل و نقل ریلی از کل حمل و نقل بار کشور مشخص شده است، اضافه کرد: هدف این برنامه ها اینست که سهم حمل و نقل ریلی به ۳۰ درصد برسد، اما متأسفانه هم اکنون این میزان تنها حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد است. این آمار نشان داده است که باید تغییراتی در سیاست های اقتصادی و زیرساخت ها ایجاد شود تا جذابیت این بخش برای صاحبان بار افزایش یابد.
ذاکری در ادامه از اقدامات جدید راه آهن برای رفع این مشکلات و افزایش جذابیت حمل و نقل ریلی اطلاع داد و اظهار داشت: ما در تلاشیم با همکاری با بنادر مختلف، بخصوص بندر امیرآباد و بندر کاسپین، ظرفیت پذیرش بار را افزایش دهیم. در این خصوص مذاکرات مفصلی با صاحبان بار و مسؤلان بندر امیرآباد داشته ایم و امیدواریم که در سه یا چهار ماه آینده آثار این اقدامات را مشاهده نماییم.

امضای تفاهمنامه با ترکمنستان برای افزایش ظرفیت حمل بار در محور سرخس به بندرعباس

وی همینطور توسعه ترانزیت بار از راه محورهای ریلی بین المللی را یاد شده قرار داد و اضافه کرد: ترانزیت بار از راه راه آهن تابع عوامل گوناگونی است که یکی از مهم ترین آنها همکاری با کشورهای همسایه و صاحبان بار در خارج از کشور است. محور سرخس به بندرعباس یکی از مهم ترین مسیرهای ترانزیتی کشور است که در آن تفاهمنامه هایی با ترکمنستان برای توسعه زیرساخت ها و افزایش ظرفیت حمل بار امضا کرده ایم. مذاکرات اخیر با ترکمنستان نشان دهنده آمادگی دو طرف برای تکمیل زیرساخت ها و افزایش ظرفیتهای حمل و نقل است. هم اکنون مشکلاتی در بعضی از کریدورهای ریلی کشور وجود دارد که یکی از مهم ترین آنها گلوگاه های موجود در شبکه ریلی است.
ذاکری به محورهایی مانند مسیر سنگان اشاره نمود و اضافه کرد: به علت رسوب بار، ظرفیت این مسیر تکمیل شده و به یکی از گلوگاه های بزرگ حمل و نقل ریلی تبدیل گشته است. این مشکلات در برنامه چهار ساله راه آهن جمهوری اسلامی ایران مورد توجه قرار گرفته و رفع گلوگاه ها در دستور کار قرار دارد.

تسهیل فرایند ترانزیت نیازمند تعامل با گمرک است

مدیرعامل راه آهن در ادامه به برنامه های ترانزیت بار در سالهای آینده اشاره نمود و اظهار داشت: برای افزایش ترانزیت بار، علاوه بر محور شرقی کشور، به محورهای مرکزی و غربی هم توجه ویژه ای داریم. در این خصوص مشکلاتی وجود دارد که باید بین دستگاههای اجرایی حل شود. به صورت مثال، تعامل با گمرک یکی از مسائلی است که باید برای تسهیل فرایند ترانزیت حل شود.
وی همینطور از کوشش برای فعال سازی بندر آستارا بعنوان یکی از کریدورهای مهم ترانزیت ریلی کشور اطلاع داد و اضافه کرد: هم اکنون ترانس شیپمنت بار بین آستارا و رشت در حال انجام می باشد و امیدواریم که با حل مسائل موجود، بارانداز آستارا بتواند به یکی از پایانه های مهم ترانزیت بار تبدیل گردد. همینطور خط آهن رشت به قزوین آماده بهره برداری است و بزودی از ظرفیتهای آن برای حمل بار بیشتر استفاده خواهیم کرد.

برنامه اقدام مشترک برای افزایش جابه جایی بار از بنادر به ریل درحال تدوین است

ذاکری همینطور در ادامه به برنامه های آینده ترانزیت بار از بندر امیرآباد اشاره نمود و اظهار داشت: هدف گذاری ما اینست که ۲۵ درصد از بار بنادر کشور به ریل منتقل شود. بخصوص بارهای بنادر شمالی همچون بندر امیرآباد و کاسپین که می توانند از ظرفیت حمل و نقل ریلی استفاده نمایند. هماهنگی هایی بین سازمان بنادر و راه آهن جمهوری اسلامی ایران در حال انجام می باشد و برنامه اقدام مشترک برای افزایش جابه جایی بار از بنادر به ریل درحال تدوین است. این برنامه در یک ماه آینده با حضور مسؤلان دو سازمان رونمایی خواهد شد.

حمل بار از راه کریدور آذربایجان به ایران به یک میلیون تن می رسد

مدیرعامل راه آهن در نهایت اظهار داشت: پیشبینی می شود که تا آخر سال جاری، حمل بار از راه کریدور آذربایجان به ایران به حدود یک میلیون تن برسد. برای سال آینده هم افق برنامه ریزی ها برای حمل بار از این کریدور ۳ میلیون تن است. برای تحقق این اهداف، همکاری بیشتر شرکتهای حمل و نقل داخلی و بین المللی ضروری می باشد. بخصوص برای بندر امیرآباد، که از مهم ترین نقاط ترانزیت بار در شمال کشور است، باید تلاشهای بیشتری صورت گیرد.
وی در انتها ابراز امیدواری کرد که با رفع موانع موجود و اجرای برنامه های در دست اقدام، حمل و نقل ریلی در کشور گسترش یابد و سهم ریلی در حمل بار به ۳۰ درصد برسد، که این مورد می تواند به صورت قابل ملاحظه ای به بهبود وضعیت اقتصادی کشور و کاهش بار ترافیکی جاده ها کمک نماید.

1403/08/23
10:32:07
5.0 / 5
243
تگهای خبر: آب , اقتصاد , ترافیك , ترانزیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
© تمامی حقوق معنوی سایت هم ماشین محفوظ و کپی برداری ممنوع می باشد.
    استفاده از مطالب سایت هم ماشین با ذکر نام و لینک منبع مجاز است.