سامانه خودنویس دوای درد مسکن است؟

سامانه خودنویس دوای درد مسکن است؟ هم ماشین: نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران از قطع بودن سامانه املاک و مستغلات از 21 بهمن ماه امسال گلایه نمود و این سامانه را مسیر مناسب برای مشکلات بخش مسکن ندانست.



به گزارش هم ماشین به نقل از مهر شب گذشته در برنامه تهران بیست مشکلات سامانه خودنویس بررسی گردید، علی ساسانی دستیار و مشاور معاون مسکن و ساختمان ضمن ارائه توضیحاتی درباب سامانه خودنویس، اظهار داشت: طبق قانون جهش تولید مسکن، وزارت صمت مکلف شد که سامانه معاملات املاک و مستغلات اتحادیه مشاوران املاک را به وزارت راه و شهرسازی انتقال دهد.
وی افزود: همین طور مطابق ماده ۱۸ قانون جهش تولید مسکن، امکان تنظیم قرارداد بین موجر و مستأجر بدون هیچ نوع وجهی در سامانه خودنویس نیز برقرار شد.
دستیار و مشاور معاون مسکن و ساختمان با اعلان اینکه حدود ۱۳ سال قبل سامانه «ایران املاک» به راه افتاده است، اظهار داشت: به سبب عدم توسعه این سامانه، سامانه جدیدی را با عنوان «سامانه خودنویس» با قابلیت همان سامانه ایران املاک بوسیله شرکت های دانش بنیان دانشگاه تهران راه اندازی کردیم.
وی اضافه کرد: در حقیقت در گام اول قصد توسعه سامانه املاک و مستغلات را داشتیم، علاوه بر این که این سامانه تا حالا توسعه نیافته بود، هزینه ایجاد یک افزونه جدیدی نیز به سامانه بیش از این بود که بخواهیم یک سامانه جدیدی را با حفظ قابلیت های فعلی ایجاد نماییم.
ساسانی، تنها مزیت سامانه خودنویس نسبت به سامانه ایران را تکلیف قانونی آن عنوان نمود و اضافه کرد: مبنای توسعه سامانه خودنویس، سامانه ایران املاک است. همین طور تکلیف قانونی جدیدی یعنی امکان تنظیم قرارداد املاک برای مشاوران املاک و مردم نیز با اهمیت ترین مزیت این سامانه شمرده می شود.
این مقام مسئول افزود: به سبب قدیمی بودن و مشکلات خود سامانه، سامانه ایران املاک کلاً از دسترس خارج شده است.
ثبت ۸۵ هزار و ۵۰۰ قرارداد اجاره در سامانه خودنویس
دستیار و مشاور معاون مسکن و ساختمان خبر داد: تا ساعت ۲۰ امشب، ۸۵ هزار و ۵۰۰ قرارداد اجاره در سامانه خودنویس ثبت شده است. لازم به ذکر است که قسمتی از افرادی که قراردادهای خودرا در سامانه خودنویس ثبت کرده اند، مشاوران املاک بودند.
به گفته وی، سامانه خودنویس از خرداد ماه امسال رونمایی شده اما حدودا بصورت جدی از یک ماه پیش افتتاح شد. این سامانه امروز قراردادهای اجاره ملک را ثبت و برای آنها کد رهگیری صادر می کند.
ساسانی اشاره کرد: سامانه املاک و اسکان با سامانه خودنویس متفاوت می باشد. در حقیقت سامانه املاک و اسکان یکی از بهترین ابزارهای جمع آوری و سرشماری اطلاعات ملکی جهت بررسی وضعیت املاک در کشور است.
وی اشاره کرد: به جهت اینکه سامانه خودنویس مرجع رسمی کلیه معاملات قرار بگیرد یا باید بصورت کلی امکان ثبت قرارداد در سامانه قبلی را قطع می کردیم یا به مرور.
ساسانی بیان داشت: قبل از روز شنبه (۲۱ بهمن ۱۴۰۲) بخش اجاره سامانه فعلی ایران املاک استان یزد را خاموش کردیم و سامانه املاک و مستغلات تنها برای ثبت اجاره نامه در تهران از دسترس خارج شده و الان بخش اجاره سامانه فعلی ایران املاک برای ۶ استان کشور خاموش شده است.
مشاور معاون مسکن و ساختمان در آخر اضافه کرد: در آخر دوره انتقال، اطلاعات سامانه املاک و مستغلات را بطورکامل به سامانه خودنویس انتقال می دهیم، چونکه پشتوانه ما سامانه خودنویس خواهد بود اما به سبب این که در سامانه املاک و مستغلات نوع قراردادهای متفاوت تر از سامانه خودنویس است، تنها می توانید با یک شماره به سامانه املاک و مستغلات مراجعه کنید.
مشاوران املاک با سامانه ای ناقص خدمات رسانی می کردند
در ادامه این برنامه داوود بیگی نژاد، نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران طبق قانون جهش تولید مسکن، وزارت راه و شهرسازی را متولی سامانه املاک و مستغلات و مدیریت بازار مسکن عنوان نمود و اظهار داشت: از ۱۳۸۸ سامانه املاک و مستغلات در راستای کدگیری و ثبت قراردادهای متعاملین، کد رهگیری صادر کرده است.
وی افزود: در این سامانه اطلاعات فوق العاده قوی بایگانی و ‌بایگانی شده است.
بیگی نژاد بیان کرد: از خرداد ماه امسال، سامانه املاک و اسکان برای ثبت موضوعات ملکی مردم به جهت خانه های خالی به وجود آمده بود که وزارتخانه این سامانه را تغییر داد و سامانه ای به جهت صدور کد طراحی کرد.
نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران درباره ی چالش سامانه املاک و مستغلات، اظهار داشت: با توجه به این که حدود ۱۴ سال از راه اندازی سامانه املاک و مستغلات می گذرد، بطور قطع تمامی باگ ها و اشتباهات آنرا طی سال ها مرتفع شده است اما طول مدت این سال ها مشاوران املاک با یک سامانه ناقص خدمات رسانی می کردند؛ سامانه ای که فقط برای ثبت اسناد و املاک ارتباط داشته است، در حقیقت تعدادی از دستگاه های اجرائی هنوز وظایف قانونی خودرا در راستای تکمیل سامانه املاک و اسکان انجام نداده اند.
وی عنوان کرد: امروز تعریفی در قانون در راستای طراحی سامانه خودنویس ایجاد نشده است.
بیگی‎نژاد ضمن انتقاد از قطع بودن سامانه املاک و مستغلات از ۲۱ بهمن ماه، عنوان کرد: تنها تا ۲۱ بهمن ماه امسال، امکان ثبت قرارداد در سامانه املاک و مستغلات توسط مشاوران املاک فراهم بود اما متأسفانه از این تاریخ دسترسی به سامانه قطع شد و مشاوران املاک را اجبار به فعالیت در سامانه خودنویس کرده اند؛ در صورتیکه تمامی اطلاعات ما در سامانه املاک و مستغلات ثبت شده بود.
وی افزود: همین طور به سبب عدم انتقال اطلاعات از سامانه ایران و املاک به سامانه خودنویس، متأسفانه امکان تمدید قراردادها وجود ندارد.
ایرادهای سامانه خودنویس چیست؟
نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران به بیان تعدادی از ایرادهای سامانه خودنویس پرداخت و اظهار داشت: احراز هویت در سامانه خودنویس بوسیله پیامک صورت می گیرد. همین طور ماده ۲ و ۶ که اماده است این سامانه در مقابل صحت و عدم صحت اسناد هیچ نوع مسئولیتی ندارد و مسئولیت آن بر عهده طرفین می باشد.
سامانه خودنویس بدون سرور است!
فرهاد بیضایی، کارشناس حوزه مسکن نیز در گفتگوی تلفنی ضمن انتقاد از عملکرد وزارت راه و شهرسازی در خصوص از دسترس خارج شدن سامانه ها، اظهار داشت: طراحی یک افزونه و برنامه نویسی و هم ایجاد زیر ساخت مناسب همچون سرور ازجمله موضوع مهمی است که متأسفانه هر دو سامانه، بدون هیچگونه سروری هستند، یعنی سامانه خودنویس با آدرس khodnevis.mrud.ir، سایت وزارت راه و شهرسازی برای مخاطبان باز می شود.
کارشناس حوزه مسکن افزود: مسلماً همین اتفاقی که درباب بحث اجاره در سامانه املاک انجام شده و مردم را بیچاره کرده است، نیز در سامانه خودنویس رقم خواهد خورد.
وی افزود: حدود ۲۰ هزار پیامک جهت شناسایی خانواده ها صادر گردیده است و سامانه املاک و مستغلات به سبب تعدد درخواست ها هنگ کرده و دائماً پیغام خطا می دهد.
کارشناس حوزه مسکن بیان کرد: تا حالا چند بار شاهد از دسترس خارج شدن سامانه خودنویس بوده ایم، متأسفانه وزارت راه شهرسازی بجای آنکه سامانه املاک مستغلات را در همان مسیر توسعه، بروزرسانی کنند طی اقدام اولتیماتوم سامانه خودنویس را راه اندازی نمود.
بیضایی در آخر بیان کرد: متأسفانه طی دو سال گذشته، برنامه ریزی ها و سیاست های حوزه مسکن وزارت راه و شهرسازی به درستی اجرا نشده است و شاهد تاریک ترین دوره های برنامه ریزی در عرصه مسکن هستیم؛ چونکه سامانه خودنویس بجای این که بیشتر جهت کنترل بازار مسکن باشد یک پروسه نمایشی است که با اهداف گفته شده فاصله دارد.

1402/12/01
11:10:34
5.0 / 5
562
تگهای خبر: ابزار , تولید , خدمات , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
© تمامی حقوق معنوی سایت هم ماشین محفوظ و کپی برداری ممنوع می باشد.
    استفاده از مطالب سایت هم ماشین با ذکر نام و لینک منبع مجاز است.