تولید ۱۴۵ میلیون تن غذا تا سال ۱۴۰۶

تولید ۱۴۵ میلیون تن غذا تا سال ۱۴۰۶ به گزارش هم ماشین، معاون بنیاد برکت اظهار داشت: بنیاد برکت کار باید برپایه تعریفی که در الگوی کشت و سند آمایش سرزمینی وجود دارد باید حداقل تا سال ۱۴۰۶ بیشتر از ۱۴۵ میلیون تن مواد غذایی تولید شود.



به گزارش هم ماشین به نقل از مهر، رهبر انقلاب روز ۸ شهریور ۱۴۰۱ خطاب به کابینه دولت در مورد اهمیت زنجیره غذایی فرمودند: "در مساله ی کشاورزی، مساله ی امنیّت غذایی خیلی اهمّیّت دارد. حالا اوضاع امروز دنیا را نگاه کنید؛ یک گوشه ی دنیا یک جنگی اتّفاق افتاده و مساله ی امنیّت غذایی برای همه ی دنیا مطرح شده؛ یعنی مساله ی امنیّت غذایی این قدر مهم می باشد. ما که راجع به خودکفایی گندم، خودکفایی ذرّت، خودکفایی نهاده های دامی همیشه تاکید می کردیم، بعضی ها بودند بعنوان متخصّص، بعنوان کارشناس که می گفتند باید رفت دنبال صنعت؛ خب بله، ما که با صنعت مخالف نیستیم، ما بیشتر از بعضی های دیگر دنبال این بودیم که صنعت کشور پیش برود، منتها مساله ی امنیّت غذایی مساله ی درجه ی یک است؛ نباید از آن غفلت کرد. و ببینید امروز در دنیا دیگر کاملا واضح است که چقدر مهم می باشد. "
ورود بنیاد برکت در حوزه تأمین زنجیره غذایی بر مبنای تأکیدات رهبری
محسن مردعلی معاون بنیاد برکت در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به این که امنیت غذایی مورد اهمیت مقام معظم رهبری است، اظهار داشت: کلیه اقدامات کشورها از نظر اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی منوط به تأمین معیشت مردم است که مساله مهم در این حوزه تأمین امنیت غذایی است. از آغاز سال جاری بنیاد برکت با درک این شرایط بعنوان یک کار ویژه بر مبحث تأمین امنیت غذایی متمرکز شد و طرح هایی را در زمینه زنجیره سبز (کشاورزی) و زنجیره آبی (آبزی پروری) اجرا کرد.

وی با اشاره به اینکه امنیت غذایی مساله درجه اول کشور است و نباید غفلت صورت بگیرد، افزود: مبحث امنیت غذایی مساله حیاتی برای همه جوامع است. در مبحث امنیت غذایی چهار بعد نظیر فراهم کردن مواد غذایی، در دسترس بودن محصولات کشاورزی، سلامت مواد غذایی و تاب آوری مواد غذایی بسیار اهمیت دارد.

دبیر شورای راهبردی زنجیره های ارزش و مدیر طرح های اشتغال زایی بنیاد برکت افزود: بنیاد برکت کار ویژه خویش را بر مبحث تولید مواد غذایی قرار داد که بر مبنای تعریفی که در الگوی کشت و سند آمایش سرزمینی وجود دارد باید حداقل تا سال ۱۴۰۶ بیشتر از ۱۴۵ میلیون تن مواد غذایی تولید شود. هم اکنون میزان تولید مواد غذایی در کشور ۱۲۵ میلیون تن است و فاصله ای که تا شرایط پیشبینی شده وجود دارد باید تلاش شود از راه ارتقای بهره وری و اجرای طرح ویژه ها در حوزه تولیدات کشاورزی مورد پیگیری قرار گیرد.

مردعلی اظهار داشت: از لحاظ فراهم کردن غذا تقریبا نیاز کشور از راه تولیدات داخل کشور پوشش داده می شود اما این مورد را باید با دید آینده نگری نگاه کرد و این فاصله ۲۰ میلیون تنی که از وضع موجود و وضعیت عادی وجود دارد نیازمند برنامه ریزی است که بتوانیم از زمین، آب و وضعیت کشاورزی به شکل خوبی استفاده نماییم. در حوزه تأمین امنیت غذایی کالاهای استراتژیک بسیار اهمیت دارد که بر مبنای سیاست های کلی برنامه هفتم توسعه باید حداقل ۹۰ درصد تولیدات در حوزه کشاورزی در داخل کشور تولید شود.
وی با اشاره به اینکه ما در زنجیره آبزیان رتبه و شرایط خوبی داریم تصریح کرد: در بنیاد برکت ما در تلاشیم ۳۰ هزار طرح را که سبب اشتغالزایی بیشتر از ۱۰۰ هزار نفر می شود در چارچوب تسهیلات در حوزه غذایی عملیاتی نماییم.
دبیر شورای راهبردی زنجیره های ارزش و مدیر طرح های اشتغالزایی بنیاد برکت با اشاره به اینکه ۶ هزار میلیارد برای ۳۰ طرح حوزه غذایی در نظر گرفته شده است اظهار داشت: پیشبینی می نماییم با اجرایی شدن این طرح ها نزدیک ۱۷ میلیون دلار در حوزه صادرات نصیب کشور شود که تحقق این مهم بدون شک دستاوردهای خوبی برای کشور خواهد داشت.
مرد علی ضمن اشاره به این که فعالیت بنیاد برکت در حوزه غذایی بیشتر از ۱۵ سال است اظهار نمود: ما در جهت اشتغالزایی و محرومیت زدایی فعالیتهای خویش را برنامه ریزی می نماییم ازاین رو با اقدامات ما بیشتر از ۵۴۰ موقعیت شغلی بوجود آمده است و مجموع عملکرد ما در حوزه کسب و کارهای خرد و خانگی اجرای ۱۴۴ هزار طرح بوده است و در حوزه شرکتی و شخصی ما ۶۶۵ فرد یا شرکت را موردحمایت قرار دادیم و نزدیک ۱۱۱ هزار موقعیت شغلی ایجاد کردیم.
وی در انتها اظهار داشت: بنیاد برکت در حوزه امنیت غذایی رویکرد جدی را اتخاذ نموده و از جانب نهادهای دولتی، حکومتی و خصوصی درجهت همکاری دعوت به عمل آورده است و تا به امروز بیشتر از ۹۰ درصد برنامه های ما اجرایی شده و یا در حال اجرا می باشد.
به گزارش هم ماشین به نقل از مهر، مهم ترین نوع فعالیت در بحث آمایش سرزمین مبحث فعالیت کشاورزی است، که الان حدود ۱۸ درصد از اشتغال کشور در قسمت کشاورزی و حدود ۲۰ درصد از ارزش افزوده کشور در اقتصاد و همینطور حدود ۱۷ درصد از صادرات غیرنفتی از بخش کشاورزی حاصل می شود و در بیشتر استان ها بخش کشاورزی همگام بخش صنعت درحال فعالیت است و این امر میزان اهمیت و پر رنگی بخش کشاورزی را نشان داده است. بنابراین در خلال سالهای اخیر مسئله امنیت غذایی در چارچوب واژگانی همچون اشتغال پایدار، مهاجرت به روستاها، اشتغال روستایی و خرید تضمینی کالاهای اساسی پیگیری شده است.
اعطای تسهیلات بنیاد برکت به متصدیان ایجاد اشتغال در مناطق محروم
منوچهر دانشمند مدیرکل ستاد فرمان اجرایی امام (ره) هرمزگان در مورد تأمین امینت زنجیره غذایی کشور در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: با همت بنیاد برکت مردم شهرستان "رودان" هرمزگان از مزایای دو طرح اقتصادی در این منطقه بهره مند شدند. به صورت پایلوت در روستای اسلام آباد که پرورش ماهی خاویاری و طرح گلخانه در روستای "گشویه" به بهره برداری رساندیم.
وی افزود: این دو طرح به ارزش ۲۳ میلیارد تومان هستند که حدود ۳ میلیارد بانک کار آفرین و حدود ۶ میلیارد سرمایه در گردش این طرح است که توسط بنیاد برکت تأمین شده است. گلخانه این منطقه از طرح اسپانیایی است که با ارتفاع ۸ متر و مساحت ۶ هزار و ۲۰۰ متر مربع است. حدود ۱۲ نفر و در فصل برداشت ۱۰۰ نفر در این گلخانه ایجاد اشتغال شده است.
این مسئول اظهار داشت: افراد اشتغال زا در مناطق محروم اگر متقاضی دریافت تسهیلات هستند می توانند به دهیاری یا شورای منطقه مربوطه رجوع کند و از این طریق به شعب های بنیاد برکت معرفی می گردند.
به گزارش هم ماشین به نقل از مهر، بنیاد برکت در جهت توانمند سازی و محرومیت زدایی در مناطق محروم فعالیتهای قابل ملاحظه ای را در استان هرمزگان از خود به یادگار گذاشته است. یکی از طرح های بنیاد برکت در حوزه زنجیره آبی مانند پرورش ماهی و میگو در شهرستان قشم است که با وجود پهنه آبی و ظرفیتهای بی نظیر فعالیتهای مؤثری انجام شده است.
دریافت ۵۲ میلیارد تومان تسهیلات از بنیاد برکت توسط مردم
فاطمه ایرانی تسهیلگر بنیاد برکت در هرمزگان در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به این که در مورد تسهیلات در ایجاد اشتغال زایی این منطقه، اظهار داشت: از اردیبهشت ۱۴۰۰ فعالیتهای تسهیل گری بنیاد برکت در این جزیره را آغاز کردیم که طی مدت سه سال ۴۱۸ طرح با اشتغال بیشتر از یک هزار نفر به ثمر رسیده است. بالغ بر ۵۲ میلیارد تومان تسهیلات به مردم قشم اعطا شده، و این طرح ها در حوزه های صیادی، گردشگری، اقامت بوم گردی و فنی و خدماتی بوده است. تابحال ۱۸ روستای هرمزگان هر سال ۶ روستا از بخش های مرکزی، حرا و شهاب به تعداد ۴۵۰ نفر تسهیلات دریافت نمودند.
این تسهیل گر افزود: بیشتر این تسهیلات در غرب جزیره برای خشک کردن ماهی و میگو و ۶ شرکت دانش بنیان و پرورش دلقک ماهی، جلبک و سامانه های شیلاتی و طرح های کار فرمایی انجام می گیرد. هرمزگان از محورهای اصلی در حوزه امنیت غذایی در حوزه زنجیره آبی که در زمینه ماهی، میگو و جلبک و… است.


منبع:

1402/09/11
10:16:08
5.0 / 5
632
تگهای خبر: آب , اشتغال , اقتصاد , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
© تمامی حقوق معنوی سایت هم ماشین محفوظ و کپی برداری ممنوع می باشد.
    استفاده از مطالب سایت هم ماشین با ذکر نام و لینک منبع مجاز است.