بانک ها به بنگاه داری روی آوردند

بانک ها به بنگاه داری روی آوردند به گزارش هم ماشین، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس شورای اسلامی به بیان توضیحاتی در رابطه با علل استنکاف بانکها از اعطای تسهیلات مسکن در چارچوب قانون جهش تولید مسکن پرداخت.



قدرت الله حمزه شلمزاری، نماینده مردم اردل، فارسان، کیار و کوهرنگ در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار مهر، در رابطه با دلیل عدم تمکین بانکها به اعطای تسهیلات مسکن بر مبنای قانون جهش تولید مسکن اظهار داشت: متأسفانه در بسیاری از مسائل بانکها با دولت و مردم هماهنگ نیستند، اگر بانکها به وظایف خود عمل می کردند در بحث توسعه پیشرفت و اشتغال وضعیت ما این نبود.
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در ادامه بیان نمود: خیلی از بانکهای ما مشغول بنگاه داری هستند و از این مسیر سود زیادی نصیب آنها می شود بنابراین در سایر حوزه ها مثل اعطای وام ساخت مسکن ورد نمی کنند و از پرداخت وام مسکن امتناع می کنند. حمزه شلمزاری با اشاره به اینکه مجلس درصدد است این وضعیت رها شدگی بانکها را ساماندهی کند و در برنامه هفتم هم تصمیماتی در این خصوص گرفته شده است افزود: برای اصلاح رویه بانک داری در کشور ما برای بانک مرکزی برنامه هایی تدوین شده که باید به سیار بانکها هم تسلی پیدا کند تا شاهد تغییر رویه آنها باشیم.
این نماینده مجلس یازدهم با اشاره به اینکه نه فقط در مسکن بلکه بانکها در خیلی جاهای دیگر مثل ازدواج و فرزندآوری هم به وظایف خود برای اعطای تسهیلات تکلیفی عمل نکردند توضیح داد: وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی که در مجلس حاضر شدند قول دادند این رویه را اصلاح کنند و بانکها را پای کار اعطای وام مسکن بیاورند، اگر بانکها تغییر رویه ندهند مجلس وارد عمل می شود و از اهرم های قانونی خود بر ضد آنها استفاده خواهد نمود.
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها اضافه کرد: رئیس جمهور هم به این بانکها ضرب الاجل لازم را داده که در زمینه اعطای وام های خرد مخصوصاً وام مسکن تصمیمی عاجل اتخاذ کنند. امیدواریم با این تذکر اصلاح شوند و دیگر نیازی به ورود مجلس به عملکرد بانکها نباشد.
حمزه شلمزاری بیان نمود: بانکها باید در خدمت مردم و پشتیبان ملت و مردم باشد، ولی در دهه های گذشته آنها به عرصه تجارت و سودآوری وارد شدند و در بسیاری از مواقع در بروز تورم و گرانی نقش آفرین بودند، در حالیکه باید خنثی کننده این شرایط باشند.
این نماینده مجلس یازدهم توضیح داد: چون بانکها عادت کردند به سودآوری و بنگاه داری به وظایف خود در زمینه اعطای وام ساخت مسکن که مجلس آنها را موظف کرده سالانه ۲۰ درصد از اعتبارات خویش را در این عرصه هزینه کنند عمل نمی کنند.
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها اضافه کرد: مجلس در نظر گرفته بود که با اعطای زمین مجانی از جانب دولت نیمی از مبحث حل شود و با موظف کردن بانکها به اعطای ۲۰ درصد از منابع خود به حوزه مسکن رونقی در حوزه ساخت و ساز مسکن ایجاد نماییم که بانکها پای کار نیامدند و با این رویه نباید انتظار داشته باشیم که تحولی در زمینه مسکن سازی در کشور ایجاد شود.


منبع:

1402/05/14
08:48:27
5.0 / 5
628
تگهای خبر: اشتغال , اقتصاد , تولید , ساخت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
© تمامی حقوق معنوی سایت هم ماشین محفوظ و کپی برداری ممنوع می باشد.
    استفاده از مطالب سایت هم ماشین با ذکر نام و لینک منبع مجاز است.