علت مسمومیت دانش آموزان شاهین شهری چه بود؟

علت مسمومیت دانش آموزان شاهین شهری چه بود؟ به گزارش هم ماشین، اصفهان «تروخدا اجازه بدهید من دخترم را ببینم، به هیچ کس حرفی نمی زنم هیچ اعتراضی ندارم فقط می خواهم از حال دخترم مطمئن شوم»، این تنها یک جمله از زبان پدر نگرانی است که به همراه خانواده های دیگر در خارج مدرسه تجمع کرده بودند تا فرزند مسموم شده خودشان را از مدرسه نجات دهند.



«با وجود مشاهده علایم مسمومیت، کادر مدرسه اعلام کردند، مشکلی پیش نیامده و توی کلاس بمانید. فقط در صورتی اجازه خروج دارید که پدرتان تعهد می دهد فرزندشان را سالم از مدرسه تحویل گرفته اند و مدرسه هیچ مسئولیتی در برابر سلامت این دانش آموز ندارد. اصلاً مدیر مدرسه، مسمومیت را به هیچ یک از نهادهای امدادی اطلاع نداده بود، ما اصلاً بوی گاز استشمام نکردیم و نشستی گاز تنها بهانه ای برای فرار از جواب است» اما این همه روایت دانش آموزان مسموم شده در مدارس شاهین شهر نیست، این ماجرا سری دراز دارد...

ظهر روز سه شنبه ۲۲ فروردین ماه ۱۴۰۲، انتشار بوی نامطبوعی شبیه به گاز در چند مدرسه شاهین شهر باعث بدحال شدن برخی از دانش آموزان این مدارس شد، دانش آموزان این مدارس بلافاصله توسط اورژانس به بیمارستان گلدیس منتقل و تحت مراقبت و درمان قرار گرفتند.

در حوادث مدارس آن روز، بالغ بر ۱۷۰ دانش آموز در ۱۲ مدرسه شاهین شهر درگیر مسمومیت شدند، اما در حالیکه اخبار و ویدئوهایی در ارتباط با حوادث شاهین شهر میلیونها بازدید در فضای مجازی داشته، آموزش و پرورش استان اصفهان و دانش علوم پزشکی اصفهان هنوز هیچ روایت و خبر رسمی منتشر نکرده اند و صرفاً دستگاههای پاسخگو این حوادث را همچون استانداری استان و فرمانداری شاهین شهر نشان می گیرند.

علائم مسمومیت تلقین است، در کلاس بمانید!

به گفته یکی از دانش آموزان هنرستان حضرت معصومه (س)، بامداد روز سه شنبه ۲۲ فروردین سال ۱۴۰۲، از بدو ورود به کلاس بوی نامطبوع تخم مرغ فاسد شده به مشام می رسید که با شوخی و خنده از آن رد شدیم، به مرور گرفتار سردرد شدیم. هیچ شیء مشکوک یا صدای مشکوکی توجه ما را به خود جلب نکرد. در ابتدا احتمال دادیم که بیدارماندن تا سحر منجر به بروز سردرد مقطعی شده است. ما سر کلاس کامپیوتر بودیم و معلم مشغول تدریس بود. هیچ کس از کادر مدرسه به ما نگفت که باید کلاس را ترک نماییم یا مدرسه با گاز سمی مسموم شده است. هرچقدر که زمان می گذشت علایم تشدید می شد به صورتی که حتی دبیر، در کلاس گرفتار تاری دید شده بود. در نهایت یکی از اولیا با دخترش که گوشی موبایل به مدرسه آورده بود ارتباط گرفته و به ما اطلاع داد که بعضی از مدارس مسموم شده اند. معلم ما پس از تشدید علایم، با کادر مدرسه تماس گرفت و آنها گفتند «مشکلی پیش نیامده است و توی کلاس بمانید.»

حدود ساعت ۱۰: ۱۵ بامداد با تشدید علایم از کلاس خارج شدیم و متوجه شدیم که دانش آموزان دیگر کلاس ها هم گرفتار مسمومیت شده اند و توی حیاط مدرسه جمع شده اند. ما آخرین کلاسی بودیم که ساختمان مدرسه را ترک کردیم. مدیر مدرسه اصرار داشت که احتمالا یک نشتی جزئی گاز اتفاق افتاده است و شما از من سالم تر هستید. مدرسه شبیه به میدان جنگ شده بود. درحالی که مدیر، به دانش آموزان می گفت هیچ اتفاق خاصی رخ نداده است، همه دبیرهای ما ساختمان را ترک کرده بودند و وسط حیاط مدرسه دورهم روی صندلی و ماسک زده، نشسته بودند با این که عموماً هنگام ورود به مدرسه ماسک نداشتند. مدیر هم سه لایه ماسک روی صورتش زده بود و ما هرچقدر خواهش می کردیم که به ما ماسک را بفروشند با مخالفت مدیر مواجه می شدیم که می گفت «نیازی نیست و مشکلی پیش نیامده است.»

افرادی از کادر مدرسه که دانش آموز دختر داشتند، مدرسه را ترک کرده بودند. ما نه خودشان و نه ماشینی که با آن به مدرسه آمده بودند را نمی دیدیم. علیرغم تاکید مدیر هیچ بوی گازی استشمام نمی کردیم. مدیر تمام تلاش می کرد شرایط را عادی جلوه دهد. والدین از راه پایگاه های خبری شهرستان و بعضاً توسط دانش آموزانی که گوشی تلفن همراه داشتند، به صورت مخفیانه خبردار شده بودند و به سمت مدرسه حرکت کرده بودند. حدود سی الی چهل دقیقه پس از تماس با اورژانس، اتوبوس آمبولانس رسید؛ اما مدیر حتی در مدرسه را به روی اورژانس هم باز نکرد.

یکی از دانش آموزان از یک ماه قبل از عید که سروصدای مسمومیت ها زیاد شده بود، به مدرسه نیامده بود، همین امروز بامداد همراه با پدرش آمده بود تا غیبت هایش را موجه کند و به کلاس برگردد. مدیر با کنایه به اولیای این دانش آموز که آمده بودند دخترشان را از مدرسه تحویل بگیرند می گفت «حالا که بعدازاین همه مدت دخترتان به مدرسه آمده، می خواهید ببریدش؟»

در زمان مسمومیت تماس با خانواده ممنوع است

من مدت هاست مبتلا به آسم هستم و مدرسه از این مورد اطلاع دارد. از وقتی کلاس را ترک کردیم چندین بار به کادر مدرسه گفتم که من آسم دارم و حالم خوب نیست و باید فوراً با خانواده ام تماس بگیرم؛ اما گوششان بدهکار نبود. حدود ساعت ۱۲ که کادر مدرسه کمی از درب مدرسه فاصله گرفته بودند، به همراه ۲۰ نفر از بچه ها، مدرسه را ترک کردیم و من خودم را خانه رساندم. والدین دانش آموزان دم در به نیروهای اورژانس اعتراض می کردند که چرا دیر رسیده است و نیروهای اورژانس می گفتند که از بامداد با تمام نیروهایشان مشغول خدمت رسانی به دانش آموزان هستند.

من با علامت هایی چون خس خس در هنگام تنفس و بی حالی به خانه رسیدم. مادرم فوراً با اورژانس تماس گرفت؛ اما ازآنجایی که آمبولانس نداشتند، به کمک مادرم راهی بیمارستان شدم. حتی در تماس با اورژانس کاربری که با ما صحبت می کرد از ما پرسید «چرا شما زودتر و داخل مدرسه خدمات نگرفته اید؟» در حالیکه اصلاً مدیر مدرسه، مسمومیت را به هیچ یک از نهادهای امدادی اطلاع نداده بود.

وضعیت اورژانس هم شبیه وضعیت جنگ های شهری در کردستان بود. جمعیت عظیمی از خانواده ها در محوطه بیمارستان نگران و مضطرب ایستاده بودند و من آنجا بود که متوجه شدم مسمومیت این دفعه در ابعاد خیلی گسترده ای در شهر شاهین شهر اتفاق افتاده است. مأموران نیروی انتظامی در محوطه حضور داشتند و من صدای یکی از پدران بچه ها را می شنیدم که با گریه فریاد می زد «تروخدا اجازه بدهید من دخترم را ببینم. به هیچ کس حرفی نمی زنم هیچ اعتراضی ندارم فقط می خواهم از حال دخترم مطمئن شوم» ازدحام در بخش ورودی اورژانس به حدی بود که اصلاً امکان عبور محقق نمی شد. در واقع چیزی شبیه به فاجعه منا بود. من با کمک کادر درمان درحالی که توان ایستادن روی پاهایم را نداشتم و روی ویلچر نشسته بودم، از سمت بخش بستری، وارد اورژانس شدم. شاید حدود دویست نفر با لباس مدرسه در اورژانس بودند. دقیقا مشابه وضعیت جنگی برخی روی تخت خوابیده بودند و برخی روی صندلی ها نشسته بودند و سرم به آنها تزریق شده بود.

بوی گازی استشمام نشد

فرماندار، شهردار، فرمانده سپاه، فرمانده نیروی انتظامی فرمانده بسیج و همه مسئولینی که فکر می کنم اعضای شورای تأمین شهرستان بودند، در محوطه حضور داشتند و پس از ورود به اورژانس، از ما شرح ماوقع خواستند. تنها چیزی که ما گفتیم این بود که مدارس موظف اند از جان ما محافظت کنند و ما اصلاً بوی گاز استشمام نکردیم. حتی اگر گاز نشت کرده باشد، باز هم مدیران مدارس برای حفظ سلامت دانش آموزان، باید مدرسه را تخلیه کنند.

به همه دانش آموزان بستری شده، سرم تزریق کردند و اغلب ماسک اکسیژن داشتند. برخی از کادر درمان تلاش می کردند که با بچه هایی که گرفتار حمله پنیک شده بودند صحبت کنند و وضعیت عصبی بیماران را کنترل کنند. کسانی که گرفتار حمله عصبی شده بودند و نفس تنگی خفیف داشتند زودتر از بقیه ترخیص می شدند تا تخت برای بیماران بعدی خالی شود. من هم یک ساعت بعد مرخص شدم و وقتی توی خیابان به سمت منزل حرکت می کردیم متوجه ترافیک عجیب خیابان های اصلی و اطراف مدارس شدم. ماشین های تک سرنشین خیابان را قفل کرده بودند تا بتوانند دانش آموزشان را از مدرسه خارج کنند. اتوبوس های آمبولانس علاوه بر ماشین های معمولی آمبولانس در راه دیده می شدند که مشغول خدمات رسانی بودند.

سوزن سوزنی شدن سرانگشتان، یخ زدگی و سرشدن پاها، سوزش گلو، تاری دید، سردرد بی حالی، تنگی نفس و گرفتگی قفسه سینه علایم رایجی بود که ما در داخل مدرسه داشتیم. درد قفسه سینه و تنگی نفس و سردرد علامت هایی است که من و دوستانم همچنان با آن مواجه هستیم. من حتی چندین بار به دلیل تنگی نفس از خواب بیدار شدم. بعدازاین مسمومیت مجبور شدم به متخصص ریه رجوع کنم و بعد تست ریه داروی قوی تری از دارویی که قبلاً استفاده می کردم، برایم تجویز شد.

به نظر می رسید اغلب افراد بستری شده از دانش آموزان از مدارس دکتر انصاری، توحید، حضرت معصومه و آل یاسین شاهین شهر بودند.

سردرد ناگهانی دانش آموزان، عامل تخلیه مدرسه حکمت

دانش آموز دیگری از مقطع متوسطه اول در گفتگو با ایسنا، مسمومیت مدرسه حکمت شاهین شهر را این طور شرح می دهد«ما هیچ دود یا وسیله مشکوکی ندیدیم. فقط همه به صورت ناگهانی گرفتار سردرد شدیم. ساعت نزدیک دوازده روز سه شنبه بود که کادر مدرسه کل کلاس ها را تخلیه کردند و ما را به حیاط مدرسه منتقل کردند. چیزی حدود سی دقیقه در حیاط منتظر ماندیم و بمحض این که زنگ مدرسه خورد، آنجا را تخلیه کردیم.»

سردرد عامل مشترک مسمومیت ها

یکی دیگر از دانش آموزان هنرستان حضرت مریم شاهین شهر به ایسنا گزارش می دهد؛ علیرغم این که کادر مدرسه تاکید داشتند علت بوی نامطبوع، نشت گاز است؛ اما مدیر مدرسه فوراً هر دو ساختمان مدرسه را تخلیه کرد و با آموزش و پرورش تماس گرفت. وقتی نیروهای آموزش و پرورش وارد مدرسه شدند، بچه ها از دربِ مدرسه خارج شدند و مدرسه خیلی زود تخلیه شد. علایم ما در سطح سردرد باقی ماند.

نفوذ بوی نامطبوع از مدارس هم جوار به مدرسه ۲۲ بهمن

یکی از دبیران مدرسه ۲۲ بهمن هم در گفتگو با خبرنگار ایسنا، عنوان می کند: بوی نامطبوعی در اطراف مدرسه احساس می شد؛ اما این بو به داخل ساختمان مدرسه نفوذ نکرد و ما هیچ گزارشی در خصوص مسمومیت از جانب دانش آموزان این مدرسه دریافت نکردیم. به نظر می آید که این بو به دلیل هم جواری مدرسه ۲۲ بهمن با هنرستان حضرت معصومه از آن سمت به حیاط مدرسه ما منتقل شده بود که خدا را شکر ما را درگیر نکرد.

عملکرد تنش زا مدیران مدارس در رویارویی با مسمومیت دانش آموزان

یکی از اعضای کادر درمان در گفتگو با ایسنا با انتقاد از عملکرد مدیران مدارس در این شهرستان، می گوید: به نظر می آید بعضی از مدیران طبق سلیقه شخصی یا دستورالعمل ابلاغی خاصی که از آن خبر نداریم، اصرار دارند جهت مدیریت بحران، دانش آموزان را در داخل مدرسه نگه دارند، این در شرایطی است که بعضی از دانش آموزان بیماری هایی چون ناراحتی ریوی، ناراحتی دهلیزی قلبی و زمینه آسم دارند و امکان دارد استنشاق این گاز سمی منجر به اتفاقات غیر قابل جبرانی در آنان بشود. لازم است مدیران مدارس هر چه سریع تر جهت درمان و امداد با مراکز مربوطه تماس حاصل کنند. به نظر می آید آموزش وپرورش، بخشنامه یا دستورالعمل صحیح و تنش زدا برای مواجهه با حادثه را برای مدیران ارسال نکرده است.

مسئولان استانداری اصفهان و فرمانداری شاهین شهر موظف به پاسخگویی هستند

شنیده ها از آن حکایت می کند، به علت این که در آغاز جریانات مسمومیت دانش آموزان مسؤلان اصلی و نظارتی کشور وارد میدان نمی شدند، آموزش و پرورش موظف بود به سبب آگاه سازی صحیح افکار عمومی آمار و اطلاعات دقیق را از مسمومیت ها عرضه می داد؛ اما بعد از ادامه گسترده این حوادث پیروی مذاکرات با دستگاههای ذی ربط و تعیین وظایف مربوطه از این پس استانداری اصفهان و فرمانداری ها باید پاسخگو مسائلی همچون مسمومیت دانش آموزان باشند.

قطعاً در این برهه زمانی حضور در یک فضا آرام و امن بدون تنش، مطالبه همه دانش آموزانی است که قصد دارند در مدارس ادامه تحصیل دهند. آموزش و پرورش مدعی است تمامی شرایط را برای حضور بی حاشیه دانش آموزان در مدارس فراهم می کند؛ اما آن چیزی که امروزه به وسیله فضای روانی جامعه اتفاق می افتد را مسؤلان وزارت کشور و نظامی و انتظامی باید تلاش کنند مهر کنند تا آرامش را باردیگر به مدارس دخترانه بیاورند.

درخواست نماینده شاهین شهر از وزرای کشور و اطلاعات برای رسیدگی به موضوع

حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده شاهین شهر، میمه و برخوار در مجلس شورای اسلامی و عضو هیئت رئیسه مجلس در پیامی به وزرای کشور و اطلاعات و همینطور فرمانده انتظامی جمهوری اسلامی ایران خواهان تسریع و پیگیری جدی مبحث بدحال شدن دانش آموزان شاهین شهری شد.

حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر و میمه و برخوار در مجلس شورای اسلامی، در مصاحبه ای با اشاره به اینکه وقوع چنین جنایاتی در کشور استمرار جنگ ترکیبی سال قبل دشمنان ضد ملت مسلمان ایران است، اظهار نمود: اندازه و ابعاد این جنایت در شاهین شهر به اندازه ای بوده است که پیگیری ویژه مسؤلان امر در کشور را می طلبد. به خانواده ها اطمینان داده می شود که با تدابیر اندیشیده شده به صورت آشکار و پنهان از مدارس شاهین شهر مراقبت می شود. دراین رابطه جلساتی در سطح استان برگزار شد که هم رسیدگی به اتفاق افتاده و هم جلوگیری از هر گونه اتفاق دیگری را در برداشته است.

وی با بیان این که مسؤلان شهرستانی تمام ظرفیت ها را بکار می برند که جای نگرانی برای والدین نباشد و باتوجه به آمادگی های بوجود آمده امنیتی، انتظامی، نظامی و... اتفاقی رخ نخواهد داد، اضافه کرد: از نهادهای امنیتی، انتظامی و نظامی خواسته ایم تا با هماهنگی مسؤلان قضایی و به کارگیری همه امکانات همچون امکانات الکترونیکی برای دستگیری عاملان این جنایت اقدام و آنان را به سزای عملشان برسانند

نماینده مردم شاهین شهر و میمه و برخوار در مجلس شورای اسلامی، در واکنش به این حوادث در مدارس، اظهار داشت: مردم آرامش خویش را حفظ کنند و اطمینان داشته باشند که تا رسیدگی کامل پیگیر تمام حقوق صدمه دیدگان و کنارشان هستم. از تمام امکانات همچون امکانات الکترونیکی و تمام ظرفیت هایی که وجود دارد توسط دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی با کمک قوه قضاییه استفاده شده و هر چه سریع تر عامل یا عاملان این حوادث تلخ شناسایی دستگیر و به مردم معرفی شوند

وی ادامه اظهار نمود: به مردم عزیز شاهین شهر هم اطمینان می دهم بعنوان نماینده آنها در تمام مراحل رسیدگی از شناسایی و دستگیری تا مجازات عاملان این جنایت دست بردار نخواهم بود و پای همه حقوق کسانی که در این حوادث صدمه دیده اند خواهم ایستاد.

حاجی دلیگانی با اشاره به اینکه ابتدا اعلام گردید ۷ مدرسه گرفتار این حادثه در شاهین شهر شدند اما بعد از بررسی آماری شنیده شد که نشان از دربرگیری ۱۲ مدرسه در این حادثه داشت، توضیح داد: در این حوادث تعداد ۱۷۰ نفر از دانش آموزان شاهین شهری گرفتار مشکلات تنفسی شدند.

مراجعه ۱۷۰ دانش آموز به مراکز درمانی اما تنها ۱۶ نفر مسموم!

همچنین محمدرضا کاظمی طبا، فرماندار شهرستان شاهین شهر و میمه، در اطلاعیه ای علت مسمومیت دانش آموزان در مدارس این شهرستان را سهل انگاری شرکت گاز اعلام نمود و ضمن اشاره به نتایج بررسی های صورت گرفته به دنبال بروز مشکلات در برخی از مراکز آموزشی این شهرستان اظهار داشت: از روز واقعه و بمحض استشمام بوی گاز در قسمت هایی از شهر شاهین شهر، تیم های ویژه ای تحت نظارت ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران شهرستان، با چینش و ترکیب نیروهای تخصصی از نهادهای مرتبط همچون بهداشت محیط، محافظت از محیط زیست، آتش نشانی و هم دستگاههای امنیتی و انتظامی، تشکیل و مأمور پیگیری مجدانه این مورد شدند.

وی با بیان این که مطابق بررسی های صورت گرفته از افرادی که توسط اورژانس و یا انفرادی به مراکز درمانی مراجعه نموده بودند، اضافه کرد: فقط ۱۶ نفر گرفتار مسمومیت شده بودند و بقیه در اثر استرس و جو ایجاد شده، جهت اطمینان خاطر در بیمارستان حضور بهم رساندند که بعد از معاینه و دریافت خدمات لازم پزشکی، به جز ۷ نفر، همگی تا عصر همان روز ترخیص شدند.

سهل انگاری شرکت گاز استان و نشت مایع تیول یا مرکاپتان عامل اصلی مسمومیت های زنجیره ای

کاظمی طبا با تاکید بر تلاش شبانه روزی دستگاههای امدادی، امنیتی و بهداشتی شهرستان تا ساعات متوالی بعد از واقعه، توضیح داد: مجموع برآوردهای به دست آمده از آن حکایت می کند که سهل انگاری شرکت گاز استان و نشت مایع تیول یا مرکاپتان (_SH) از دستگاه تزریق این گاز به شبکه عامل انتشار بوی نامطبوع در شهرستان بوده است.

وی افزود: با بیان این خبر، بلافاصله با هماهنگی دستگاه قضایی، نمونه برداری از خاک و هوا در منطقه انجام و تحویل لابراتوار مرجع استان در اداره کل محیط زیست و دانشگاه علوم پزشکی استان شد که نتایج این نمونه برداری همچنان درحال بررسی به منظور اعلام نتیجه نهایی است.

فرماندار شهرستان شاهین شهر و میمه ضمن عذرخواهی از مردم شهرستان بخصوص خانواده هایی که به نحوی به سبب حضور فرزندانشان در مدارس این مناطق گرفتار مشکلات و مخاطراتی شدند، خاطرنشان کرد: مسؤلان اجرایی و قضایی شهرستان بنا بر پیگیری و تأکیدات مسؤلان استانی بعد از جمع بندی نهایی موضوع، ضمن اطلاع رسانی دقیق، با هرگونه قصور یا تقصیر رخ داده در این واقعه برخورد قانونی جدی را انجام خواهند داد.

خبر از بازداشت عاملان این جنایت از طریق رسید

اما ماجرا ادامه داشت تا سه روز بعد از این حوادث شامگاه روز جمعه ۲۵ فروردین ماه طبق اطلاعیه ای از روابط عمومی استانداری اصفهان، سید محمدرضا کاظمی طبا فرماندار شهرستان شاهین شهر و میمه در مورد استشمام بوی گاز در قسمت هایی از شاهین شهر که سبب بروز مشکلات و نگرانی شهروندان شده بود، اظهار نمود: همانگونه که در ایام گذشته اعلام کردیم سهل انگاری شرکت گاز استان و نشت مایع مرکاپتان در یکی از مجموعه های این شرکت عامل انتشار بوی گاز در شهرستان بوده است.

وی اضافه کرد: در این خصوص دو نفر از پرسنل شرکت گاز استان که در مورد جابجایی مخزن مرکاپتان (مایع بوزایی که به گاز اضافه می شود) سهل انگاری داشتند توسط دستگاه قضایی احضار شدند و بعد از انجام تحقیقات اولیه و اذعان به سهل انگاری انجام شده، جهت تحقیقات بیشتر بازداشت شدند. دستگاه قضایی و شورای تأمین شهرستان تا حصول نتیجه تکمیلی پرونده را پیگیری و با افراد خاطی که باعث نگرانی اهالی شهرستان شده بودند برخورد قانونی و قاطع خواهند کرد.

همچنین به دنبال مصاحبه های مختلف خبرنگار ایسنا با دستگاههای پاسخگوی این حوادث، مسؤلان اصفهانی معتقدند تمام مواردی که در اصفهان اتفاق افتاده، تنها شوخی بچگانه یا عامل های دیگری به غیراز مسمومیت بوده است. به فرض مثال معتقدند در جهت مسمومیت دانش آموزان مدرسه شایان شاهین شهر اصفهان، به دلیل این که کنار مدرسه بیل مکانیکی درحال فعالیت بوده به واسطه فعالیت زیاد آن دود سیاه رنگی ساخته شده که این دود در اثر نفوذ به مدرسه دانش آموزان را گرفتار تنش کرده است.

البته صحبت های مسؤلان اصفهانی تنها به این موارد ختم نمی شوند، آنها معتقدند دانش آموزان دختر، حساسیت بیشتری به مسائل دارند به همین علت آنها نسبت به هر مساله واکنش نشان می دهند. به قول دستگاههای پاسخگو مسمومیت دانش آموزان در مدارس استان اصفهان حاد نیست و تنها به واسطه هیستریک جمعی در اصفهان این حوادث رخ داده است. یکی دیگر از علل تعجب برانگیز مسؤلان اینست که اغلب حوادث به دلیل فضای روانی خواهد بود که فضای مجازی و شبکه مجازی ضدانقلاب دنبال می کنند تا مدارس را به تعطیلی بکشانند. همینطور طبق پیگیری ها آمار دقیق و جامعی از مدارس درگیر شده در اصفهان در دسترس نیست و همه مسؤلان فرمانداری و استانداری را پاسخگوی این ماجرا می شمارند.





منبع:

1402/01/26
15:21:08
5.0 / 5
759
تگهای خبر: اخبار , تخصص , ترافیك , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴
© تمامی حقوق معنوی سایت هم ماشین محفوظ و کپی برداری ممنوع می باشد.
    استفاده از مطالب سایت هم ماشین با ذکر نام و لینک منبع مجاز است.