خلاصه مهم ترین اخبار مجلس در ۱۵ فروردین بررسی دلایل تاخیر در پرداخت حقوق فرهنگیان

خلاصه مهم ترین اخبار مجلس در ۱۵ فروردین بررسی دلایل تاخیر در پرداخت حقوق فرهنگیان به گزارش هم ماشین، بررسی دلایل تاخیر در پرداخت حقوق فرهنگیان، از مهم ترین موضوعات خبری جلسه علنی امروز (سه شنبه) پانزدهم فروردین ماه ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی است که می توانید مشروح آنرا در لینک های زیر بخوانید.


به گزارش هم ماشین به نقل از ایسنا، اولین نشست علنی مجلس در سال ۱۴۰۲ به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار شد و بررسی گزارش کمیسیون آموزش و تحقیقات در مورد بررسی دلایل و عوامل تاخیر در پرداخت حقوق اسفندماه ۱۴۰۱ فرهنگیان در دستور کار نمایندگان قرار گرفت.


در ابتدای این جلسه، محمدباقر قالیباف در نطق قبل از دستور خود با اشاره به اینکه یکی از مسائلی که دغدغه جدی مردم متدین ایران است اباحه گری ها و هنجارشکنی هایی است که در عرصه حجاب و عفاف درحال روی دادن است، خاطرنشان کرد: با عنایت به برنامه ریزی دشمن برای دوقطبی سازی بین مردم و ایجاد تنش و اغتشاش باردیگر، نحوه مواجهه با این مسئله احتیاج به نگاهی چند جانبه دارد.

ناطقین مجلس
نوش آبادی: مسئولان برای تحقق شعار سال همه تلاش خویش را به کار گیرند
عسکری: برای مهار تورم نیازمند شناخت کامل گلوگاه های آن هستیم
نظری: دولت مکلف است حقوق کارکنان خویش را متناسب با تورم تعیین کند
ابراز امیدواری محمدبیگی به تصویب قانون ساماندهی فضای مجازی در سال جدید
بابایی: مجمع تشخیص در کار مجلس دخالت نکند

***


در ادامه جلسه علنی امروز، رضا حاجی پور گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مورد بررسی دلایل و عوامل تأخیر در پرداخت حقوق اسفندماه ۱۴۰۱ فرهنگیان را قرائت کرد که در این گزارش سازمان برنامه و بودجه، سازمان اداری و استخدامی و ستاد وزارت آموزش و پرورش بعنوان مقصران تاخیر در پرداخت حقوق اسفندماه ۱۴۰۱ فرهنگیان اعلام گردید.
در جریان بررسی گزارش در ارتباط با دلایل تاخیر در پرداخت حقوق فرهنگیان معاون سازمان برنامه و بودجه ضمن اشاره به این که در ماده ۲۳ آیین نامه رتبه بندی معلمان آمده است که وزارت آموزش و پرورش موظف است نسبت به اجرای این آیین نامه در سقف اعتبارات ابلاغی قانون بودجه اقدام نماید و ایجاد هر گونه تعهد بیشتر از منابع پیشبینی شده ممنوع بوده و تخلف است، اضافه کرد: در جهت ایجاد انضباط مالی که نمایندگان از سازمان برنامه انتظار دارند ما باید امانتدار بیت المال بوده و آنچه که تصویب شده را اجرایی نماییم. هر گونه تخلف از مواد قانونی تصرف در بیت المال بوده و جرم است.


رحیم ممبینی در قسمت دیگری از اظهاراتش دراین جلسه اظهار داشت: این که برخی دوستان نماینده در صحبت های خود اشاره کردند که آقای میرکاظمی استعفا داده است حقیقت ندارد.
حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه هم ضمن اشاره به مشکلات بودجه ای رتبه بندی معلمان که از سال ۱۴۰۰ تبدیل به یک قانون شده بود، اظهار داشت: ۵۰ همت برای نظام رتبه بندی معلمان لازم بود نه ۳۸ همت و ما باید با ۵۰ همت ۱۸ ماهه را حل می کردیم نه با ۳۸ همت و در طول سال ۱۴۰۱ بارها و بارها معلمان را با عملکردها ناراحت و عصبی کردیم. یک مرتبه گفته شد این قانون شامل مهرآفرین نمی شود در حالیکه مهرآفرین تنها صد هزار نفر می شدند. یک مرتبه بحث آزمون عنوان شد.
در همین جلسه، محسن زنگنه نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه با طرح این سوال که چگونه از سازمان برنامه و بودجه انتظار داریم که خلاف قانونی که خودمان مصوب کردیم اعتبارات تخصیص دهد؟ خاطرنشان کرد: محاسبه غیر دقیق اعتبارات رتبه بندی توسط وزارت آموزش و پرورش عامل اصلی مشکل بوجود آمده است. اگر وزارت آموزش و پرورش پیشبینی درستی از اعتبارات مورد نیاز برای رتبه بندی داشت در نیمه سال با عرضه لایحه به مجلس تقاضای اصلاح ردیف بودجه ۱۴۰۱ را از مجلس داشت یا از سران قوا برای انتشار اوراق مالی اجازه می گرفت.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات هم در انتقاد از اظهارات معاون سازمان برنامه و بودجه در رابطه با گزارش این کمیسیون در مورد دلایل تأخیر در پرداخت حقوق پایان سال فرهنگیان، رئیس این کمیسیون اظهار داشت که ما طی نامه ای به شماره ۳۴۱ مورخ ۸/ ۱/ ۱۴۰۲ کتباً از سازمان برنامه و بودجه درخواست کردیم که در این رابطه گزارشی عرضه نماید اما دفتر آقای میرکاظمی هیچ گزارشی در این خصوص عرضه نداد.
علیرضا منادی خاطرنشان کرد: دولت برای اجرای قانون رتبه بندی معلمان به درستی پای کار آمد و این مصوبه یکی از کارهای استراتژیک مجلس و دولت بود که پس از پنج سال مشخص می شود موفق بوده یا نه اما آنچه باید مورد توجه قرار گیرد اینست که نحوه نامناسب اجرای این مصوبه اینجاست که رتبه واقعی به معلمان داده نمی گردد. ازاین رو باید رتبه واقعی به معلمان داده شده سپس بودجه لازم برای تحقق آن تخصیص داده شود.
اظهارات نمایندگان دیگر در جریان بررسی دلایل تاخیر در پرداخت حقوق فرهنگیان را می توانید در لینک های زیر دنبال کنید.
وحیدی: افرادی که عملکردشان زیر سوال است خودشان استعفا دهند
دفاع قاسمی پور از عملکرد «یوسف نوری»
نیک بین: رئیس جمهور به مبحث اجرای قانون رتبه بندی معلمان ورود کند
مولوی: تلخی در پرداخت حقوق فرهنگیان نتیجه فرار از اجرای مطلوب قانون است
شکراللهی: از معلمان و فرهنگیان عذرخواهی می کنم
بعد از بررسی گزارش کمیسیون آموزش و تحقیقات در مورد دلایل تاخیر در پرداخت حقوق اسفند ماه فرهنگیان رئیس مجلس ضمن جمع بندی مباحث مطرح شده، تصریح کرد: دولت بر مبنای قانون سه ماه فرصت دارد تا وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش را به مجلس معرفی نماید اما بنده بعنوان عضوی از مجلس تقاضا دارم که دولت در کوتاهترین زمان وزیر پیشنهادی خویش را به مجلس معرفی کرده تا وزارت آموزش و پرورش از تغییرات متناوبی که در ۱۷ سال قبل تجربه کرده نجات یابد.

اخطارها و تذکرات نمایندگان مجلس
پژمانفر: هیات دولت مبحث واردات خودرو های کارکرده را مطرح کند
تقوی: جایی برای اقامه نماز در هواپیماها وجود ندارد
جمیری: حجاب و عفاف خواسته به حق مردم است
روشنفکر: فکری برای قطع دست دلالان شود
سعیدی: معلمان قرارداد کار معین ۶ ماه است که حقوق دریافت نکردند
انتقاد نماینده اهواز از بلاتکلیفی پروژه فاضلاب و متروی اهواز
زارعی: دستگاه های نظارتی نسبت به جبران خسارات مادی و معنوی هم اقدام کنند
دلخوش: به جای مجلس تصمیم می گیرند
راستینه: چه کسی در رابطه با حذف باشگاه استقلال از لیگ قهرمانان آسیا پاسخگوست؟
سلیمی: با مقصران اشکالات بوجود آمده در نحوه ثبت نام خودرو برخورد شود
انتقاد نماینده سبزوار از عدم تعیین تکلیف سهمیه آرد نان

***
در انتها جلسه علنی، عبدالرضا مصری از برگزاری جلسه دوره ای مجلس و دولت فردا پس از ظهر به میزبانی دولت در محل اجلاس سران اطلاع داد.



1402/01/15
15:32:16
5.0 / 5
1035
تگهای خبر: آب , اخبار , خودرو , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
© تمامی حقوق معنوی سایت هم ماشین محفوظ و کپی برداری ممنوع می باشد.
    استفاده از مطالب سایت هم ماشین با ذکر نام و لینک منبع مجاز است.