در گفت وگو با هم ماشین تشریح شد

جزییات ساخت واکسن ترکیبی کرونا-آنفلوآنزا

جزییات ساخت واکسن ترکیبی کرونا-آنفلوآنزا به گزارش هم ماشین، مدیر تحقیق و توسعه موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی ضمن تشریح جزییات ساخت واکسنی ترکیبی مقابل بیماریهای تنفسی (از جمله کرونا و آنفلوآنزا)، از انجام فاز اولیه مطالعات حیوانی این واکسن آگاهی داد و اظهار داشت: انجام مطالعات این واکسن ترکیبی هزینه ای بالای 100 تا 200 میلیارد تومان را می طلبد.



دکتر سید رضا بنی هاشمی در گفت و گو با ایسنا، درباره ساخت واکسن ترکیبی کرونا- آنفلوآنزا که از طرف موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی مطرح شده، اظهار داشت: باید توجه کرد که در هر کمپانی واکسن سازی یکسری تحقیقات برای تولید محصولات جدید وجود دارد که برنامه ریزی های آن برای تولید محصول در چهار یا پنج سال آینده است که برمبنای شرایط و بیماریهای موجود برای تولید واکسن جدیدی، برنامه ریزی می کند. در عین حال باید توجه کرد که هم اکنون شرایط مانند زمان شیوع ویروس کرونا نیست که بصورت اضطراری اجازه داده شود تا واکسن سازان به سرعت مطالعات و فازهای تولید واکسن شان را پیش برند. بدین سبب حالا پیشبرد مطالعات برای واکسن سازی، چهار تا پنج سال زمان در نظر گرفته می شود.
اقدام برای تولید یک واکسن ترکیبی مقابل بیماریهای تنفسی
وی اضافه کرد: اقدامی که موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی پیش می برد، این است که واکسن هایی تولید نماید که بر عفونت هایی که در قسمت بالای دستگاه تنفسی ایجاد می شوند، موثر باشد. بر این اساس ابتدا بررسی گردید که چه بیماری هایی از قسمت بینی وارد سیستم تنفسی می شود تا برای آنها یک واکسن ترکیبی بوجود آورد. معمولا این بیماریها شامل کرونا که قبلا واکسنش را در موسسه رازی تولید کردیم، آنفلوآنزا، RSV که ویروسی است که بیماری مانند سرماخوردگی به وجود می آورد و آدنوویروس های سرماخوردگی است. در این زمینه بررسی ها و مطالعات لازم در موسسه رازی انجام شد و متوجه شدیم که اگر بصورت ترکیبی سه مورد از این چهار نوع ویروس را بتوانیم بررسی نموده و یک واکسن ترکیبی تزریقی و استنشاقی تولید نماییم، بسیار موثر است.

بنی هاشمی با اعلان اینکه هم اکنون صنعت تولید واکسن های داخل بینی یا استنشاقی در موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی وجود دارد، اظهار داشت: حال اگر بتوانیم این واکسن ترکیبی را بصورت تزریقی و استنشاقی تولید نماییم، می توانیم در اوایل فصل سرما که بیماریهای تنفسی مانند آنفلوآنزا و... شایع می شوند، با تزریق یک واکسن ترکیبی سه تا چهار بیماری را پوشش دهیم. باید توجه کرد که تحقیقات اولیه این واکسن ترکیبی در موسسه رازی در حال انجام می باشد. البته تحقیقات ابتدایی برای دو بیماری آنفلوآنزا و کرونا تمام شده است. حال تولید این واکسن هم احتمال دارد از طرف خود موسسه رازی به تنهایی صورت گیرد و هم احتمال دارد که با یکی دو شرکت دیگر بصورت مشارکتی انجام شود؛ بطوریکه یک واکسن ترکیبی برای بیماریهای تنفسی در کشور طراحی و تولید شود.
انجام مطالعه بالینی اولیه برای واکسن ترکیبی مقابل بیماریهای تنفسی
وی با اعلان اینکه تعدادی واکسن ترکیبی هم تولید کردیم و تست های حیوانی اولیه آن انجام شده که نتیجه آن خوب بوده است، اظهار داشت: البته تصور نکنید که تولید این واکسن مانند تولید واکسن کرونا به سرعت به نتیجه می رسد، بلکه در بازه زمانی چهار الی پنج سال طول می کشد تا به نتیجه برسد. با اینحال تحقیقات اولیه آن نشان داده است که این واکسن می تواند نتایج خوبی به دنبال داشته باشد. هم اکنون تعدادی واکسن ترکیبی تزریقی و استنشاقی آن ساخته شد. ما هم تمایل داریم که این واکسن ترکیبی برای بیماریهای تنفسی هم دز تزریقی داشته باشد و هم استنشاقی. حالا فاز ابتدایی حیوانی این واکسن انجام شده و درحال انجام فاز دوم مطالعه حیوانی هستیم که روی حیوانات کوچک آزمایشگاهی مانند موش، رت، خوکچه هندی و... انجام شد و تست اولیه را پاس کرده است. ان شاءالله برای تست های بعدی که فاز بعدی مطالعه حیوانی است، باید روی میمون تست شود که امیدواریم به خوبی پیش رود.

مدیر تحقیق و توسعه موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با اعلان اینکه آنچه برای روند تزریق واکسن ترکیبی مقابل بیماریهای تنفسی در نظر داریم، این است که ابتدا دو دز تزریقی، تزریق شود و سایر دزها بصورت استنشاقی باشد که البته باید در این موارد مطالعات صورت گیرد، اظهار داشت: فعلا مطالعات تولید واکسن ترکیبی در دو بیماری کرونا و آنفلوآنزا انجام شده و دو بیماری دیگر هم مطالعاتش در حال انجام می باشد که به آنها اضافه شود.
نیاز به کمک دولتی ها برای ساخت واکسن ترکیبی مقابل بیماریهای تنفسی
بنی هاشمی اشاره کرد: خط تولید صنعتی که در موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی برای واکسن کرونا بوجود آمد، می تواند برای تولید سایر واکسن ها نیز استفاده گردد. بدین سبب از نظر داشتن خط تولید صنعتی واکسن جلو هستیم و خوشبختانه موسسه رازی توانست خط تولید واکسن های نوترکیبش را تمام کند. بدین سبب از آنجایی خط تولید واکسن نوترکیب را داریم، برای صنعتی سازی این واکسن ترکیبی مشکلی نداریم و همه دستگاهها را داریم و می توانیم تولید را پیش بریم، اما پیشبرد فازهای مطالعاتی حیوانی و انسانی هزینه زیادی می طلبد و دولت و وزارت بهداشت باید به موسسه برای انجام این کار کمک نماید. البته باز هم تاکید می کنم که نمی توانیم زمان سریعی را برای تولید این واکسن اعلام نماییم. خط تولید صنعتی آن آماده است، اما باید مطالعات حیوانی و بعد هم مطالعات بالینی آن پیش رود.
هزینه ۲۰۰ میلیارد تومانی برای پیشبرد فازهای مطالعاتی واکسن ترکیبی مقابل بیماریهای تنفسی
وی درباره ی هزینه های مورد نیاز برای پیشبرد فاز مطالعاتی واکسن ترکیبی مقابل بیماریهای تنفسی، اظهار داشت: باتوجه به هزینه هایی که در فازهای مطالعاتی کرونا از فاز یک تا چهار انجام دادیم، انجام مطالعات این واکسن ترکیبی هم هزینه های بالای ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیارد تومان را می طلبد که فازهای حیوانی و بالینی آن صورت گیرد.

بنی هاشمی درباره ی تولید واکسن های ترکیبی مقابل بیماریهای تنفسی در دنیا نیز اظهار داشت: هم اکنون واکسن ترکیبی که در بازار مصرف می شود، واکسن آنفلوآنزا و کرونا است که از طرف شرکت مدرنا و فایزر تولید شده است. در عین حال واکسن های ترکیبی جزو واکسن هایی هستند که دنیا روی آن کار می کند و ایران هم جزو کشورهایی است که می تواند این کار را انجام دهد. باید توجه کرد که تولید واکسن کرونا وظیفه ای عمومی بود که انجام دادیم. درباره ی این واکسن هم وزارت بهداشت باید کمک کرده و از ما این واکسن را خریداری نموده و حمایت کند.





منبع:

1401/08/28
10:07:34
5.0 / 5
636
تگهای خبر: آزمایشگاه , تولید , خرید , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
© تمامی حقوق معنوی سایت هم ماشین محفوظ و کپی برداری ممنوع می باشد.
    استفاده از مطالب سایت هم ماشین با ذکر نام و لینک منبع مجاز است.