در گفت وگو با هم ماشین تشریح شد
BA5 همچنان واریانت غالب کرونا در ایران و جهان
هم ماشین: رییس لابراتوار مرجع کشوری کووید19 در انستیتو پاستور ضمن تشریح آخرین اخبار و اطلاعات ویروس کرونا در ایران و جهان، در عین حال توضیحاتی درباره ی چرایی بروز افزایشی آنفلوآنزا ارائه نمود.
دکتر مصطفی صالحی وزیری در گفت و گو با ایسنا، درباره ی آخرین اخبار و وضعیت کرونا، اظهار داشت: در کشور ما و حتی دنیا کماکان واریانت غالب ویروس کووید۱۹ اومیکرون نوع BA۵ و پس از آن نوع BA۴ است. هرچند که واریانت های جدیدی هم شناسایی شدند اما زیاد نیستند و بطور کلی یا نوترکیب و یا زیرمجموعه ای از اومیکرون هستند که هر از گاهی اهمیت پیدا می کنند؛ اما تا حالا سرعت انتشار آنها مشابه اومیکرون BA۵ نبوده و نتوانستند جایگزین این وارایانت شوند.
وی ادامه داد: واریانت های BQ.۱، BQ.۱.۱، BA.۴.۶، BA.۲.۷۵ و BF.۷ در هفته های گذشته در کشورهایی که دارای نظام پایش مناسب هستند شناسایی شده و سرعت افزایش آنها امکان دارد چالش برانگیز باشد. پایش تغییرات ژنتیکی ویروس کرونا در ایران متناسب با ظرفیت کشور در حال انجام می باشد که البته قابل مقایسه با کشورهای پیشرفته نیست. در اغب کشورهای همسایه ایران این پایش صورت نمی گیرد. هم اکنون و برمبنای آخرین داده های اصل از پایش اومیکرون BA۵، حدود ۸۰ درصد موارد در ایران و جهان را شامل می شود.
رییس لابراتوار مرجع کشوری کووید۱۹ در انستیتو پاستور درباره ی موضوع مطرح شده توسط برخی صاحب نظران در خصوص این که "با شناسایی این زیرسویه ها، کرونا به سمت SARS CoV تیپ یک یا سه می رود"، توضیح داد: زمانی که اومیکرون شناسایی شد برخی اعلام نمودند در این واریانت آنقدر تفاوت ژنتیک اتفاق افتاده است که دیگر نمی توان آنرا SARS تیپ دو دانست و باید یا آنرا سروتایپی از SARS CoV-۲ دانست یا این که اعلام نمود که این ویروس SARS CoV-۳ است؛ در صورتیکه چنین موضوعی هنوز بصورت رسمی توسط کمیته بین المللی نام گذاری و طبقه بندی ویروس ها پذیرفته شده نیست که اومیکرون ویروس جدید باشد؛ بااینکه این واریانت از نظر تغییرات ژنتیکی، بسیار متفاوت از ویروسی است که در سال ۲۰۱۹ در چین شناسایی شد.
او تصریح کرد: روال طبیعی تکامل ویروس این است که بتواند انتشار پذیری بیشتری پیدا کند و از پاسخ سیستم ایمنی بدن فرار کند که از جانب مقابل شدت بیماری زایی اش کاسته می شود. روند طبیعی باید چنین باشد اما وقوع اتفاقات دیگر که غیرقابل پیش بینی باشد هم نباید دور از انتظار باشد؛ چونکه به یاد داریم در روزهای کرونا اتفاقات غیرقابل پیش بینی زیادی را هم تجربه کردیم.
این عضو هیات علمی انستیتو پاستور ایران در پاسخ به این سؤال که آیا امکان دارد با توجه با احتمال فراگیری بالای ویروس آنفلوآنزا در فصل سرد سالجاری، تلفیقی از ویروس کرونا و آنفلوآنزا ایجاد بیماری کند؟، خاطرنشان کرد: این مورد خیلی بعید است؛ برای اینکه از خانواده های کاملا جدایی هستند و اگر قرار باشد شاهد ویروس نوترکیبی باشیم، بین خود واریانت های کرونا خواهد بود. موضوع مهم این است که در این فصول تنها ویروس آنفلوآنزا افزایش نمی یابد بلکه سایر ویروس های تنفسی همچون کروناویروس های فصلی هم افزایش می یابد؛ برای اینکه افراد به ویژه سنین پایین تر طی دو سال و نیم گذشته کمتر در جامعه و در معرض این ویروس ها حضور داشتند و الان با قرارگیری در جامعه و فضاهای بسته و فاقد تهویه این ویروس ها باردیگر گردش می یابند.
وی ادامه داد: درباب آنفلوآنزا با نگاه به نیم کره جنوبی پیش بینی شده بود که موارد مبتلاشدن افزایشی خواهد شد. یکی از دلایلی هم که زودتر متوجه فراگیری آنفلوآنزا نسبت به سالیان قبل شدیم این است که پایش و تست های آزمایشگاهی بهتری داشته ایم.
صالحی وزیری درباره ی احتمال بروز موج هشتم کرونا، اظهار نمود: این مورد بعید نیست. در مورد کرونا باید منتظر اتفاقات غیرمنتظره هم باشیم اما اگر بخواهیم واقع بین باشیم باید بگوییم که موارد کرونا در کشور کاهشی بوده است ولی اگر هم موارد کرونا افزایشی باشد، برخلاف گذشته موارد بستری بیمارستانی و مرگ و میر ناشی از کرونا مانند قبل زیاد نخواهد بود؛ چون پاسخ ایمنی سلولی و آنتی بادی می تواند شدت بیماری را کم کند.
وی درباره ی نوع آنفلوآنزای شایع در کشور طی سالجاری، اظهار داشت: نوع فراگیر این ویروس بیشتر H۳N۲ است البته نوع H۱N۱ هم وجود دارد.
منبع: هم ماشین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب