طی شش ماهه سال جاری صورت گرفت؛

تخلیه و بارگیری بیشتر از ۲ میلیون کالا در بندرخلیج فارس

تخلیه و بارگیری بیشتر از ۲ میلیون کالا در بندرخلیج فارس به گزارش هم ماشین، مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان اظهار داشت: از آغاز سال ۱۴۰۱ تا آخر شهریور ماه سال جاری، ۲ میلیون و ۶۵۹ هزار و ۳۰۸ تن انواع کالای نفتی و غیرنفتی تخلیه و بارگیری شد.



به گزارش هم ماشین به نقل از مهر، حسین عباس نژاد با اعلان اینکه بندر خلیج فارس زیرمجموعه ای از منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی با رویکرد عمده عملیات نفتی ومواد معدنی شمرده می شود، گفت: از ۲ میلیون و ۶۵۹ هزار و ۳۰۸ تن انواع کالای نفتی و غیرنفتی جابه جا شده، یک میلیون و ۹۹۶ هزار و ۴۱ تن در ارتباط با فرآورده های نفتی و ۶۶۳ هزار و ۲۶۷ تن هم به مواد معدنی صادراتی اختصاص دارد.
وی از کاهش ۱۰۰ درصدی واردات نفتی در این بندر اطلاع داد و اضافه کرد: در این دوره زمانی، ۶۹ هزار و ۲۸۰ تن فرآورده نفتی از بندر خلیج فارس به صورت ترانزیت و ۸۱ هزار و ۸۵۴ تن هم کابوتاژ (حمل و نقل ساحلی) شده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان بیان نمود: در این بندر، عملیات جابجایی انواع فرآورده های نفتی از قبیل بنزین، نفت گاز، نفت کوره، قیر، نفت سفید، هیدروکربور، فورفورال و انواع روغن ها به انجام می رسد.
سوخت رسانی به کشتی ها ۴۶.۸۸ درصد کاهش یافت
عباس نژاد با اعلان اینکه چهار شرکت بخش خصوصی در زمینه بانکرینگ در بندر نفتی خلیج فارس فعالیت دارند، اظهار داشت: حجم بانکرینگ در این بندر طی نیمه نخست سالجاری ۲۹۱ هزار و ۹۷۹ تن بوده که در هم سنجی با مدت مشابه سال قبل ۴۶.۸۸ درصد کاهش داشته است.
کاهش ۱۰۰ درصدی واردات به سبب افزایش تولید داخلی
وی خاطرنشان کرد: حجم واردات فرآورده های نفتی در شش ماه گذشته به رقم صفر رسیده که به سبب افزایش توان تولید داخلی، شاهد کاهش ۱۰۰ درصدی واردات این فرآورده ها در همسنجی با مدت مشابه سال قبل هستیم.
پهلوگیری ۶۱۸ شناور در بندر خلیج فارس
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی بیان نمود: از آغاز سالجاری تاکنون، ۶۱۸ فروند شناور در اسکله های تحت نظارت بندر خلیج فارس پهلو گرفته اند که از این تعداد، ۴۳۳ فروند در ارتباط با کشتی های حامل فرآورده نفتی و ۸۱۵ فروند در ارتباط با شناورهای مواد معدنی بوده است.
عباس نژاد با تشریح ظرفیت ها و توانمندی های بندر خلیج فارس اظهار داشت: این بندر دارای ۱۶ پست اسکله نفتی و ۹ پست اسکله خدماتی با ظرفیت آبخور متوسط ۷، ۵ متر و قابلیت پهلودهی به شناورهایی با تناژ حداکثر ۱۰ هزار تن است.
وی افزود: علاوه بر این اسکله های شماره ۱، ۲ و ۳ بندر شهید رجایی هم امکان پهلودهی شناورهای نفتی با ظرفیت بیشتر از ۳۰ هزار تن و اسکله ۲۵ فولاد (با کاربری نفتی) با ظرفیت آبخور ۱۲ متر از توان پهلودهی شناورهای با تناژ بالای ۶۰ هزار تن برخوردارست.
به گفته مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان، هم اکنون ۱۶ شرکت بخش خصوصی با ظرفیت اسمی بیشتر از ۵۳۰ هزار مترمکعب در این بندر در زمینه صادرات، واردات، ترانزیت و سوآپ فرآورده های نفتی در بزرگترین بندر تجاری ایران فعالیت دارند.
عباس نژاد افزایش جذب سرمایه گذاری در حوزه انبارش و نگهداری فرآورده های نفتی و همینطور پذیرش شرکتهای دانش بنیان در زمینه تولید و پردازش سوخت کم سولفور را بعنوان برنامه های آتی بندر خلیج فارس برشمرد.




منبع:

1401/07/12
21:56:00
5.0 / 5
628
تگهای خبر: آب , اقتصاد , بنزین , ترانزیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
© تمامی حقوق معنوی سایت هم ماشین محفوظ و کپی برداری ممنوع می باشد.
    استفاده از مطالب سایت هم ماشین با ذکر نام و لینک منبع مجاز است.