تقاضای آب ۲ برابر جمعیت رشد کرده است

تقاضای آب ۲ برابر جمعیت رشد کرده است هم ماشین: خراسان رضوی تقاضا برای آب در سراسر جهان 2 برابر سریع تر از جمعیت انسان رشد کرده است.



به نقل از ارث، بمنظور بررسی نیازهای فعلی و آینده آب برای کشاورزی جهانی و پیش بینی این که آیا سطح آب موجود در دنیایی که با تغییرات آب وهوایی مقابله می کند، کافی است یا خیر، کارشناسان شاخص جدیدی را برای اندازه گیری و پیش بینی کمبود آب در ۲ منبع اصلی کشاورزی با عنوان آب سبز و آب آبی ایجاد کردند.

سرپرست این مطالعه در آکادمی علوم چین اظهار داشت: بعنوان بزرگترین مصرف کننده منابع آب آبی و سبز تولید محصولات کشاورزی با چالش های بی سابقه ای مواجه می باشد. این شاخص امکان ارزیابی کمبود آب کشاورزی را هم در زمینهای زراعی دیم و هم آبی به روشی ثابت فراهم می آورد.

در قرن گذشته تقاضا برای آب در سراسر جهان ۲ برابر سریع تر از جمعیت انسان رشد کرده که این مساله منجر به کمبود آب و تهدیدات عمده برای امنیت غذایی در هر قاره ای شده است.

مقدار آب سبز موجود برای محصولات به میزان بارندگی در یک منطقه و میزان از دست رفتن آب در اثر تبخیر یا روان آب بستگی دارد. با تغییر دما و الگوهای بارندگی به سبب گرم شدن کره زمین، در صورتیکه شیوه های کشاورزی برای پاسخ گویی به نیازهای جمعیت فزاینده تشدید می شود، میزان آب سبز موجود نیز بطور قابل توجهی تغییر خواهدنمود.

دانشمندان پیش بینی می کنند که تغییرات در آب سبز کشاورزی تا ۱۶ درصد از زمینهای زراعی جهان را تحت تاثیر قرار خواهد داد. با این وجود با در نظر گرفتن اثرات آب آبی پژوهشگران تخمین زدند که به سبب تاثیر تغییرات آب وهوایی کمبود آب کشاورزی در جهان تا ۸۴ درصد از زمینهای زراعی بدتر می شود و از میان رفتن منابع آب موجب کمبود آب در بیش از ۶۰ درصد از این زمینهای زراعی اتفاق خواهد افتاد.

این شاخص جدید و جامع تر می تواند به کشورها کمک نماید تهدیدات و علل کمبود آب را بهتر ارزیابی و راهبردهایی برای کاهش تاثیر خشکسالی های آینده ایجاد کنند.

برخی از اقداماتی که می تواند صرفه جویی در آب کشاورزی را افزایش دهد، شامل مواردی نظیر مالچ پاشی که تبخیر از خاک را می کاهد، کشاورزی بدون خاک ورزی که آب را به نفوذ به زمین تشویق می کند و کشاورزی کانتور است که در آن کشاورزان بمنظور جلوگیری از روان شدن آب و فرسایش خاک در زمینهای شیب دار در ردیف هایی با ارتفاع یکسان کار می کنند یا تنظیم در زمان کاشت بمنظور هماهنگی بهتر رشد محصول با تغییرات الگوهای بارندگی است.

یافته های این بررسی در نشریه Earth's Future انتشار یافته است.





منبع:

1401/02/17
20:05:15
5.0 / 5
667
تگهای خبر: آب , تولید , محصولات , هوایی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
© تمامی حقوق معنوی سایت هم ماشین محفوظ و کپی برداری ممنوع می باشد.
    استفاده از مطالب سایت هم ماشین با ذکر نام و لینک منبع مجاز است.