به گزارش ایسنا، متن کامل این تفاهمنامه که در پایگاه اطلاعرسانی وزارت کشور منتشر شده بدین شرح است:
«این تفاهمنامه در تاریخ 1393.1.25 فیمابین وزارت نفت و وزارت کشور به شرح زیر منعقد میگردد:
ماده 1- موضوع تفاهمنامه
در اجرای سیاستهای کلی اصلاح الگوی مصرف و اقتصاد مقاومتی ابلاغیه مقام معظم رهبری مدظلهالعالی و به منظور دستیابی به اهداف سند چشمانداز در افق 1404، اهداف برنامه پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور و قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی مصوب 1389.12.4 و برنامههای مرتبط از جمله تحقق ردیف 1 بند ق تبصره 2 قانون بودجه سال 1393، وزارت نفت و وزارت کشور ضمن تشریک مساعی در زمینه پژوهش، نظارت، اجرا، سرمایهگذاری و راهبری مجموعهای از طرحها و پژوهشهای کاهش مصرف سوخت، آلایندگیهای محیط زیست، حفظ و صیانت از منابع انرژی در حوزه وزارت کشور، ارتقاء شاخصهای بهرهوری انرژی در حوزههای حمل و نقل، ساختمان و صنایع مرتبط همکاری میکنند.
ماده 2- اهداف تفاهمنامه
کاهش 50 دصد از شدت مصرف انرژی در مجموعههای تحت مدیریت و زیر نظر وزارت کشور تا پایان برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور نسبت به سال 1391.
ماده 3- مدیریت و سازمان اجرای این تفاهمنامه
از طرف وزارت نفت، شرکت بهینهسازی مصرف سوخت و از طرف وزارت کشور، سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور مسئول اجرای این تفاهمنامه هستند.
طرفین ظرف مدت یک هفته از تاریخ انعقاد این تفاهمنامه ضمن معرفی نماینده برای اجرایی کردن امور نسبت به تشکیل دبیرخانه اقدام خواهند کرد.
این دبیرخانه در محل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت تشکیل و اقدام به تهیه آیین نامه های اجرایی در چارچوب موضوع این تفاهم نامه می کند.
طرفین نسبت به ارائه طرح ها و پروژه ها اقدام و در کارگروه مشترک براساس اولویت ها، بررسی و تصمیم گیری می کنند.
ماده 4- سرفصل ها و مدت تفاهم نامه
زمانبندی اجرای سرفصل های موضوع این تفاهم نامه به شرح زیر است:
4-1 استخراج نقشه راه کاهش شدت مصرف انرژی در مجموعه های تحت مدیریت و زیر نظر وزارت کشور حداکثر ظرف مدت یک ماه از زمان امضای تفاهمنامه
4-2 استخراج فهرست اولیه طرح ها و پروژه ها براساس نقشه راه یاد شده ظرف مدت 2 ماه به انضمام طرح کسب و کار آنها.
4-3 تبادل پیوسته کلیه آمار و اطلاعات به منظور بهره برداری در طرح ها و پروژه های بهینه سازی
4-4 سرمایه گذاری مشترک در مطالعات، پژوهش ها، استخراج و ارائه آمار برای دست یابی به برنامه های اجرایی مطلوب تا پایان برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور
4-5 سرمایه گذاری مشترک در اجرای طرح های نمونه (Prototype) تا پایان ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور
4-6 نظارت بر تهیه و اجرای قراردادهای منعقد شده در چارچوب موضوع این تفاهم نامه براساس وظایف طرفین
ماده 5- نمونه هایی از مصادیق اجرای بهینه سازی
5-1 توسعه حمل و نقل عمومی در شهرها و حومه با اولویت حمل و نقل ریلی و برقی با تاکید بر کلان شهرها به ویژه تهران
5-2 تدوین و اجرای برنامه نوسازی ناوگان فرسوده حمل و نقل عمومی شهری و حومه شامل اتوبوس، مینی بوس، تاکسی ... با تاکید بر کلان شهرها به ویژه تهران (به کارگیری حداقل30000تاکسی هیبریدی در تهران و نوسازی 17000 اتوبوس تا پایان سال 1395).
5-3 استفاده از اتوبوس های دو سوخته (Dual Fuel) در حمل و نقل عمومی شهری به جای اتوبوس دیزل با تاکید بر کلان شهرها به ویژه تهران.
5-4 ایجاد زیر ساخت های لازم به منظور افزایش سهم پیاده روی، دوچرخه و موتورسیکلت برقی در شهرها.
5-5 تبادل آمار و اطلاعات لازم در مدت اجرای تفاهم نامه از سوی طرفین
5-6 همکاری در توسعه و گسترش جایگاه های عرضه سوخت مایع و CNG با همکاری طرفین در سطح شهرها و روستاها
5-7 بررسی و تائید طرح های اولویت دار موضوع تفاهم نامه به منظور حمایت های مالی و قانونی از طرف وزارت نفت.
5-8 استفاده و توسعه از روش های موثر همچون سامانه های الکترونیکی و هوشمند به منظور کاهش سفر، خدمت رسانی و بهبود مدیریت حمل و نقل و ترافیک شهری
5-9 مطالعه، تهیه و ارائه طرح های بهینه سازی مصرف انرژی در بخش های حمل و نقل، ساختمان و صنایع مرتبط با حوزه وظایف وزارت کشور با همکاری طرفین.
5-10 آموزش، تبلیغ و ترویج فرهنگ دوری از اسراف و استفاده بهینه از انرژی
5-11 رعایت قوانین مربوط به اصلاح الگوی مصرف انرژی در تدوین مقررات، آئین نامه ها و دستورالعمل ها
5-12 ایجاد ساز و کار مدیریت انرژی (ایزو 50001)، در زیرمجموعه های وزارت کشور از جمله استانداری ها، فرمانداری ها، بخشداری ها، شهرداری ها، دهیاری ها ، سازمان ها و شرکت های تابعه
5-13 استفاده و توسعه انرژی های نو، تجدیدپذیر و فناوری های پربازده در بخش های مختلف تابعه وزارت کشور
5-14 اجرای مبحث 19 مقررات ملی ساختمان
ماده 6- آمار و اطلاعات
کلیه آمار و اطلاعات فنی و مالی که در اجرای این تفاهم نامه بین طرفین تبادل می شود با رعایت محرمانه بودن آنها به عنوان دارائی های معنوی طرف ارائه دهنده محسوب شده و طرفین متعهد می گردند خارج از این تفاهم نامه استفاده انتفاعی از این اطلاعات نکنند.
ماده 7- حل اختلافات و فسخ تفاهم نامه
در صورت بروز اختلاف در تفسیر مفاد و یا اجرای این تفاهم نامه، موضوع در کارگروهی متشکل از نمایندگان دو طرف بررسی و در صورت عدم توافق، هر یک از طرفین این تفاهم نامه می تواند با اعلام کتبی قبلی و بدون نیاز به هر گونه تشریفاتی نسبت به فسخ یک طرف تفاهم نامه اقدام کند.
ماده 8- سایر موارد
پرداخت هزینه های اقامتی ، ایاب و ذهاب و سایر موارد مرتبط با ماموریت برای انجام فعالیت های موضوع این تفاهم نامه به عهده دستگاه متبوع کارشناسان خواهد بود.
این تفاهم نامه در هشت ماده و چهار نسخه تهیه شده که هر یک از این نسخ دارای اعتبار واحد میباشد.»